Stevige kritiek op renster Frain na onbesuisd manoeuvre: 'Heb haar de hele race ontweken' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Stevige kritiek op renster Frain na onbesuisd manoeuvre: 'Heb haar de hele race ontweken'

Stevige kritiek op renster Frain na onbesuisd manoeuvre: 'Heb haar de hele race ontweken'

Nicole Frain (Parkhotel Valkenburg) is even geen allemansvriend in het vrouwenpeloton. De Australisch kampioene baarde maandag opzien door hard in te rijden op een crash en zo favoriete Marta Cavalli (FDJ) uit te schakelen. Cavalli moest met hersenletsel naar het ziekenhuis vervoerd worden.

Op 25 kilometer van de aankomst was er een grote valpartij op het peloton, die door Frain als achteropkomende renster genaderd werd. Waar iedereen om haar heen in de remmen ging, dook Frain als een kamikaze met vijftig kilometer per uur op de valpartij af. Ze maaide Cavalli, één van de topfavorieten voor de eindzege, omver en kwam ook zelf ten val.

'Ik dacht een gaatje te zien, maar ik kon er toch niet tussendoor', liet ze na afloop weten voor de camera van Eurosport. 'Ik ben wel wat teleurgesteld. Ik kon er wel doorheen, dacht ik. Het ging snel, dus ik heb die valpartij niet gemist', stelde de renster van de Nederlandse formatie Parkhotel Valkenburg, die later op de avond persoonlijk haar excuses aanbood aan Cavalli.

Op Instagram liet ze nog meer van zich horen. 'Het ging vandaag niet zo als gehoopt. Het was hectisch en ik voelde mijzelf al de hele dag niet op mijn gemak. Ik heb geprobeerd de valpartij te vermijden, maar ik had geen kant om op te gaan. Natuurlijk was dit niet mijn intentie en het spijt me voor degene die betrokken zijn geweest.'

Kritiek op Frain: 'Heb haar de hele race ontweken'

Wielerjournalist Thijs Zonneveld was op Twitter niet te spreken over de actie van Frain. 'Frain dacht 'een gaatje te zien' en daar met 50 per uur doorheen te blazen. Meteen uit de Tour halen, wat mij betreft.' Ook Trek-Segafredo-renster Audrey Cordon-Ragot, die eveneens actief is in de Tour de France Femmes, deed een duit in het zakje.

'Het is haar eerste koers in Europa sinds een tijdje, maar ze liet me al vallen bij de start. Ik begreep meteen met wie ik te maken had en heb haar de hele race ontweken', vertelde Cordon-Ragot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws