'Fit en gezond blijven is opgave gebleken', maar mama Van den Broek-Blaak gaat wel weer mee op SD Worx-stage Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

'Fit en gezond blijven is opgave gebleken', maar mama Van den Broek-Blaak gaat wel weer mee op SD Worx-stage

'Fit en gezond blijven is opgave gebleken', maar mama Van den Broek-Blaak gaat wel weer mee op SD Worx-stage

Chantal van den Broek-Blaak gaat komende week met haar ploeg SD Worx mee op trainingskamp in Spanje. De Nederlandse beviel een half jaar geleden van dochter Noa en focust zich naast het moederschap inmiddels ook weer op het wielrennen, zo laat ze weten in een uitgebreid bericht op social media.

'Noa is zes maanden oud en die tijd is voorbij gevlogen', aldus Van den Broek-Blaak. 'We genieten van elk moment met onze kleine meid en elke dag brengt weer nieuwe verrassingen en veel plezier. Langzaam maar zeker vinden we ons ritme. De balans vinden tussen het werk van mijn partner, mijn eigen trainingen en het ouderschap is een echte teamprestatie', stelt de renster van de Nederlandse ploeg.

Van den Broek-Blaak veel ziek geweest de afgelopen maanden

'Ik heb tijd nodig gehad om te herstellen van de zwangerschap, zowel fysiek als mentaal. En ik ben er nog steeds niet', stelt ze vast. 'Het moeder zijn is het mooiste wat er is, elke dag is gevuld met heel veel liefde en betekenis. Het fit en gezond blijven is wel een hele opgave gebleken: ik ben nog nooit zo ziek geweest als de afgelopen drie maanden, het voelt alsof ik elk babyvirus al te pakken heb gehad.'

'Volgende week voeg ik me bij SD Worx voor het eerste trainingskamp. Het wordt mijn eerste keer zonder Noa, en ik weet dat dat lastig zal worden', gaat ze verder. 'Maar ik kijk er ook naar uit! In het nieuwe seizoen gaan we allemaal vitamine-D moeten opzuigen. Het ouderschap is al bij al een reis die ik nooit onderschat heb, maar ik heb het belang van mijn eigen herstel en gezondheid wel onderschat. Het is makkelijk om dat te vergeten, maar deze reis ga ik stap voor stap en dag voor dag nemen', sluit de ex-wereldkampioene af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws