Parcours met de Posbank en vrouwen en mannen op één dag: NK wielrennen 2024 naar Arnhem Wielrennen
Wielrennen

Parcours met de Posbank en vrouwen en mannen op één dag: NK wielrennen 2024 naar Arnhem

Parcours met de Posbank en vrouwen en mannen op één dag: NK wielrennen 2024 naar Arnhem

De KNWU heeft vrijdag bekendgemaakt dat het NK wielrennen 2024 op 23 juni plaatsvindt in Arnhem. De vrouwen, mannen en beloften zullen op dezelfde dag in actie komen, terwijl de andere categorieën op een andere plek en dag (15 en 16 juni) verreden zullen worden.

'Door het bundelen van twee kampioenschappen op één dag weet de nationale titelstrijd zich verzekerd van TV-exposure. Op deze 23e juni kan de NOS garant staan voor live-uitzendingen in een periode waarin het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland veel uitzendtijd vraagt', laat de KNWU weten in een persbericht dat het vrijdag uitstuurde.

KNWU gaat voor prachtig wielerfeest

KNWU-directeur Maurice Leeser is in zijn nopjes met het NK, dat verreden zal worden op een rondje van veertien kilometer over de Posbank met aankomst in de omgeving van het Sonsbeekpark in Arnhem. 'We kijken uit naar het NK voor profs en beloften in Arnhem, waar een sportief uitdagend parcours uitgezet kan worden waar veel verschillende renners kans maken het rood-wit-blauw te veroveren. Maar waar op deze dag ook een prachtig wielerfeest kan ontstaan op een centraal gelegen locatie in Nederland. 23 juni 2024 wordt echt een dag voor fans van de wielersport: een dag voor jong en oud waarin we niet alleen kunnen kijken naar een spannende koers, maar het publiek tijdens de verschillende side-events ook zelf de mogelijkheid krijgt om de wielersport te ervaren.'

Ook de Arnhemse wethouder Bob Roelofs is content met de toewijzing van het NK. 'In 1933 won Thijs van Oers het NK wielrennen in Arnhem. Volgend jaar is het NK wielrennen een kans voor Arnhem om aandacht te besteden aan onze prachtige groene omgeving, fietsvaardigheid en nog veel meer. Met hopelijk grootse winnaars na een meeslepende koers.'

Afgelopen jaar werden Demi Vollering (SD Worx) en Dylan van Baarle (Jumbo-Visma) Nederlands kampioen in Zuid-Limburg.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws