Flanders Classics trekt prijzengeld Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op naar niveau mannen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Flanders Classics trekt prijzengeld Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op naar niveau mannen

Flanders Classics trekt prijzengeld Ronde van Vlaanderen voor vrouwen op naar niveau mannen

De tijd dat er verschil zit in het prijzengeld bij de mannen en vrouwen in de Ronde van Vlaanderen is voorbij: organisator Tomas Van Den Spiegel heeft laten weten dat de dames vanaf dit jaar evenveel geld krijgen als de mannen, de andere Flanders Classics-wedstrijden volgen komend jaar.

'Dit seizoen doen we de inspanning om het prijzengeld in de vrouweneditie van de Ronde van Vlaanderen op te trekken naar 50.000 euro, hetzelfde bedrag dat in de manneneditie onder de winnaars wordt verdeeld', geeft Van Den Spiegel aan in gesprek met De Tijd. 'Vanaf 2023 is het dan de bedoeling dat we het prijzengeld voor al onze voorjaarswedstrijden gelijktrekken', doelt hij op de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

Van Den Spiegel: 'Wij geloven in commerciële potentieel'

Het is een stap in de goede richting, al stelt Van Den Spiegel wel dat er nog een hoop kan en moet gebeuren. 'Voor de tv-rechten van vrouwenkoersen wordt nog geen geld betaald. Ook voor inkomsten uit sponsoring en vippakketten zijn we nog te afhankelijk van de mannenkoers die op dezelfde dag wordt gereden. We moeten tot een product komen dat zo veel mogelijk op zichzelf kan bestaan.'

De baas van Flanders Classics kijkt daarvoor naar het tennis, waar de mannen- en vrouwenfederaties apart van elkaar opereren. 'Met het wielrennen moeten we daar ook naartoe. Wij geloven in dat commerciële potentieel. Als je ziet waar de sport tien jaar geleden stond, dan hebben we enorme stappen gezet. Het is zaak om met een nieuw meerjarenplan die groei te bestendigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws