Ondertussen in het peloton | Discovery hengelt uitzendrechten mountainbiken binnen Wielrennen
Wielrennen

Ondertussen in het peloton | Discovery hengelt uitzendrechten mountainbiken binnen

Ondertussen in het peloton | Discovery hengelt uitzendrechten mountainbiken binnen

Dagelijks gebeurt er enorm veel in de wielerwereld en de informatiemachine stopt vrijwel nooit. Maar naast het grote en belangrijkste nieuws, komen er ook veel kleine nieuwtjes, geruchten of feitjes voorbij. Daarvoor heeft In de Leiderstrui ' Ondertussen in het peloton' gemaakt, zodat u ook de kleine nieuwtjes niet mist. Dit vullen we aan met leuke posts van social media. Sommige berichten komen met een flinke korrel zout.

Lees meer Ondertussen in het peloton

Wereldbeker mountainbiken naar Discovery

Discovery Sports, het overkoepelende bedrijf van Eurosport, heeft de uitzendrechten van de Wereldbekers mountainbiken van 2023 tot en met 2030 vergaard. Dat maakte de UCI maandag bekend middels een persbericht. De afgelopen jaren waren deze in handen van RedBull, waar ook het 2022-seizoen gewoon nog te zien zal zijn.

Van Vleuten maakt mooi gebaar naar Pieters in Valencia

De wielerwereld is nog altijd in gedachte bij Amy Pieters, de renster die sinds december vorig jaar in coma ligt na een heftige val. Waar haar ploeg Team SD Worx de Nederlandse eerde met een mooie sticker op de buizen van de fietsen, maakte ook Annemiek van Vleuten zondag een mooi gebaar. Ze reed de laatste etappe van de Ronde van Valencia namelijk met een prachtige boodschap op haar mouw geschreven: Stay Strong, Amy.

Rohan Dennis showt Australische kampioenentrui Jumbo-Visma

Rohan Dennis heeft via Instagram zijn Australische kampioenentrui getoond. De aanwinst van Jumbo-Visma schreef begin januari het tijdritkampioenschap van zijn land op zijn naam. Het is nog niet bekend wanneer we Dennis voor het eerst in actie gaan zien namens de Nederlandse ploeg.

Urán verrast 12-jarige jochie met fiets en kleding

Rigoberto Urán is een grootheid in Colombia en daar maakt de kopman van EF Education-EasyPost regelmatig gebruik van, in de positieve zin van het woord. De klimmer reed afgelopen week rond in eigen land en fietste toen een stukje met de pas 12-jarige Ángel David. Urán en enkele andere profs keken hun ogen uit toen ze het jochie aan het werk zagen.

Een week later troffen Urán en Ángel David elkaar opnieuw en met een prachtig idee: de Colombiaan schonk zijn jongere landgenoot een splinternieuwe racefiets, inclusief outfit. Bravo, Rigo!

SD Worx-rensters hebben Pieters dichtbij

Geen dag gaat voorbij zonder de gedachten van de mensen van SD Worx bij Amy Pieters. De Nederlandse renster ligt sinds eind 2021 in coma na een zwaar trainingsongeluk en dat is simpelweg niet te verteren. De ploeg moet door, maar niet zonder een subtiel maar prachtig idee: een sticker op de buizen van de fietsen. We zagen een soortgelijk ontwerp al eens voorbij komen op de helm van Lucinda Brand en hopen dat er velen zullen volgen! Stay strong, Amy.

Val Van der Poel verkozen tot beste sportfoto

Fotograaf Robin van Lonkhuijsen heeft de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het jaar 2021 gewonnen. De Nederlander lag in de zomer in Tokio aan de kant van het parcours, toen Mathieu van der Poel op zijn mountainbike een jump verkeerd inschatte en hard onderuit ging. Van Lonkhuijsen legde het vast.

'De fotograaf stond precies op de juiste plek, liet de motordrive van zijn camera flink ratelen en koos uit deze burst van foto’s het meest dramatische beeld. Een ragscherpe foto die het verhaal vertelt van 'plankjesgate'', zo verwijst de jury naar het feit dat Van der Poel dacht dat er na de rots een plankje zou liggen om van af te rollen. Die was na de verkenning echter weggehaald.

Ten Dam spot 'toekomstig Tourwinnaar' in Colombia

8 februari 2022 - Stel: je rijdt in een groepje met onder meer Tom Dumoulin, Rigoberto Urán en Laurens ten Dam een berg op, hoe lang zou je kunnen aanhaken? Het antwoord van een jonge Colombiaanse wielrenner luidt in ieder geval: erg lang. Ten Dam wist niet wat hij zag, toen hij het aan den lijve meemaakte.

Op een video op Instagram toont de ex-renner een video waarop het groepje, al trainend in Colombia, te zien is. 'Ik voelde me nog goed dat ik deze groep kampioenen kon volgen', aldus Ten Dam op het platform. 'Tot deze jonge kerel op kwam dagen. Hij is amper twaalf jaar oud, maar kon minimaal vijftien kilometer volgen. Hij ging er niet af. Het talent in Colombia is te gek. Ik denk dat ik vandaag een toekomstig Tourwinnaar heb gespot.'

Sport Vlaanderen-Baloise mist Ronde van Antalya

8 februari 2022 - Sport Vlaanderen-Baloise moet op het laatste moment afzeggen voor de Ronde van Antalya. Twee personen 'uit de omkadering van de ploeg' zouden volgens een persbericht besmet zijn geraakt met het coronavirus. Omdat de ploeg geen vervangers op kan roepen, is besloten de Turkse rittenkoers volledig te laten schieten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws