Garcia slaat slag in eigen land en wint derde rit Ronde van Burgos Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Garcia slaat slag in eigen land en wint derde rit Ronde van Burgos

Garcia slaat slag in eigen land en wint derde rit Ronde van Burgos

Mávi Garcia heeft in Ojo Guarena de derde etappe van de Ronde van Burgos voor vrouwen weten te winnen. De Spaanse was in eigen land de beste na een zware etappe.

Na de succesvolle vlucht van vrijdag was het aan het peloton om de boel zaterdag beter in de gaten te houden. Eén van de dames in die kopgroep, Maaikje Coljé, ging overigens niet van start. Hetzelfde gold voor Pauliena Rooijakkers, die nochtans zo sterk bezig was de afgelopen weken.

Het duurde lang voordat de kopgroep gevormd werd, maar uiteindelijk zagen we wel enkele sterke vrouwen. Daarbij Nina Buijsman, de nummer twee van gisteren, en ook Lucinda Brand (Trek-Segafredo). Even later ontstond er een kopgroep van tien dames, met daarbij Demi Vollering en Niamh Fisher-Black namens SD Worx.

Vanuit die groep ontsnapten Evita Muzic en Mávi Garcia op tien kilometer van de meet. Dit tweetal pakte meer dan een halve minuut. Op de slotklim liet Garcia haar medevluchter achter, om vervolgens solo naar de meet te rijden.

Uitslag etappe 3 Ronde van Burgos vrouwen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws