Egan Bernal wil terug naar Giro: 'In 2023 alle races doen die ik dit jaar niet heb kunnen rijden' Wielrennen
Wielrennen

Egan Bernal wil terug naar Giro: 'In 2023 alle races doen die ik dit jaar niet heb kunnen rijden'

Egan Bernal wil terug naar Giro: 'In 2023 alle races doen die ik dit jaar niet heb kunnen rijden'

Egan Bernal hoopt in 2023 zijn rentree te maken in een grote ronde. De Colombiaan, momenteel herstellende van een zware blessure, ziet de Giro d'Italia van 2023 als eerste kans daartoe. Normaliter rijdt Bernal, die binnen enkele maanden zijn rentree kan maken, geen Vuelta dit jaar.

De winnaar van de Ronde van Italië van afgelopen seizoen zou dit jaar zijn titel niet verdedigen; Bernal had alles op de Tour de France gezet, maar de verschrikkelijke val dit voorjaar zorgde ervoor dat hij het dit jaar helemaal zonder grote rondes moet doen. Daarbij brak hij onder meer zijn dijbeen, knieschijf en zes wervels, terwijl de kans op een dwarslaesie naar eigen zeggen levensgroot was.

Bernal denkt nog niet aan terugkeer: 'Dat zit nog niet in mijn hoofd'

Er wordt gefluisterd dat Bernal in juli of augustus weer terug kan keren in competitie. In theorie zou hij dus nog mee kunnen doen aan de Vuelta, maar dat lijkt toch echt een brug te ver. 'In mijn gedachten is überhaupt terugkeren nog ver weg', vertelt de Colombiaan in de zaterdageditie van La Gazzetta dello Sport. 'Winnen of meedoen aan wedstrijden zit nog niet in mijn hoofd en we hebben nog geen datum geprikt. Het is moeilijk om te weten wanneer ik weer in staat ben om terug te keren.'

Voor dit jaar dus nog niet al te veel concrete ambities, des te meer heeft Bernal die voor 2023. 'In dat jaar wil ik alle races doen die ik dit jaar niet heb kunnen rijden, dus ook de Giro. Het is één van de mooiste wedstrijden die ik ooit heb gewonnen en dat zal mij altijd bij blijven', aldus Bernal, die momenteel in Italië verblijft. 'Dat is altijd een genoegen en het is nu nog beter nu ik weer van de Giro kan proeven. Het is de laatste race die ik heb gewonnen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws