Giro Donne valt voor vierde keer ten prooi aan Van Vleuten, Vos grijpt net naast zege in slotrit Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Giro Donne valt voor vierde keer ten prooi aan Van Vleuten, Vos grijpt net naast zege in slotrit

Giro Donne valt voor vierde keer ten prooi aan Van Vleuten, Vos grijpt net naast zege in slotrit

De slotrit van de Giro Donne 2023 is ten prooi gevallen aan Chiara Consonni (UAE), die Marianne Vos (Jumbo-Visma) net voor kon blijven. De leidende positie in het algemeen klassement van Annemiek van Vleuten kwam geen moment in gevaar in de rit naar Olbia.

In de 127 kilometer lange rit werd er hard gestart door de dames. Het duurde meer dan een uur voordat de kopgroep van de dag vorm kreeg, al mogen we wel stellen dat er eigenlijk nooit écht een select groepje vluchters de ruimte kreeg. Olympisch kampioene Anna Kiesenhofer deed uiteindelijk nog de beste poging, maar ook zijn mocht niet direct haar ding doen.

Halfweg koers moest de beklimming naar Tempio Pausania bedwongen worden, waar EF Education-EasyPost en Lidl-Trek de koers hard maakten. Ook andere goede klimsters als Pauliena Rooijakkers (Canyon/SRAM) en Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) maakten de koers mee hard, al kwam alles in de afdaling weer bij elkaar.

In de laatste tien kilometer voltrok zich het verwachte scenario: een sprint. Alessia Vigilia (Fassa Bortolo) probeerde deze nog te voorkomen, maar ook zij kon niet voorkomen dat het uiteindelijk 'gewoon' een spurt werd. Daarin was Consonni dus de rapste voor Vos, terwijl Van Vleuten even later blij over de finish bolde.

Uitslag etappe 9 & eindklassement Giro Donne 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws