Heibel in de tent?! Pieters daagt ploeg SD Worx-Protime voor de rechter wegens contractperikelen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Heibel in de tent?! Pieters daagt ploeg SD Worx-Protime voor de rechter wegens contractperikelen

Heibel in de tent?! Pieters daagt ploeg SD Worx-Protime voor de rechter wegens contractperikelen

Amy Pieters heeft Team SD Worx-Protime voor de rechter gedaagd. Dat meldt de lokale krant De Limburger, waar haar advocaat het nieuws bevestigd heeft. De 32-jarige Nederlandse wil dat het team erkent dat ze een contract voor onbepaalde tijd heeft en het achterstallige loon betaalt.

Eind 2021 kwam Pieters keihard ten val tijdens een trainingsstage in Calpe (Spanje). De sterke renster verloor toentertijd haar bewustzijn en liep zwaar hersenletsel op, waarna ze ongeveer drie maanden in coma lag. De laatste jaren (en maanden) kwamen er zo nu en dan hoopgevende updates omtrent haar revalidatietraject, al is ze nog zeker niet de oude.

Dienstverband voor onbepaalde tijd is heikel punt in zaak-Pieters

Op moment van schrijven heeft Pieters geen inkomen, daar haar dienstverband bij SD Worx - dat tegenwoordig doorgaat onder de noemer SD Worx-Protime - op 1 januari 2023 is beëindigd. 'Via een procedure bij de kantonrechter wil zij bevestigd zien dat haar overeenkomst met SD Worx, gezeteld in de gemeente Meerssen, geldt als een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd', zo schrijft de Limburgse krant.

SD Worx zou naar verluidt vinden dat deze materie niet bij de Nederlandse rechter thuishoort maar bij de arbitragecommissie van de internationale wielrenbond UCI aangekaart moet worden. 'De rechtbank in Maastricht ging echter niet mee in het verzoek van de wielerploeg', valt echter te lezen in het desbetreffende artikel. Centraal staat dus de kwestie 'dienstverband voor onbepaalde tijd', aangezien een coureur nooit tot zijn of haar 67ste levensjaar in het peloton te vinden zal zijn. Volgens Nick Poggenklaas, raadsman van Pieters, is die vraag niet relevant aangezien daar in de wet niets specifiek over gemeld staat. 'Ik snap dat dat schuurt, maar dat is nou eenmaal zoals het in de wet is geregeld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws