Kool komt net te laat en pakt weer geen ritzege: 'Dit is mijn grootste nachtmerrie' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kool komt net te laat en pakt weer geen ritzege: 'Dit is mijn grootste nachtmerrie'

Kool komt net te laat en pakt weer geen ritzege: 'Dit is mijn grootste nachtmerrie'

De zesde etappe zorgde voor tranen van geluk bij Emma Norsgaard, maar bij Charlotte Kool zorgde de etappe juist voor een grote desillusie. Zonder Lorena Wiebes was Kool de absolute topfavoriet voor de zesde etappe, maar het peloton verslikte zich in de ontsnapte Norsgaard. Kool wordt tweede, één seconde achter de Deense ritwinnares.

Bij de NOS geeft Kool aan enorm ontstelt te zijn met deze tweede plek. 'Dit is mijn grootste nachtmerrie. Dit gaat me lang bijblijven denk ik', aldus een aangeslagen renster. Veel meer kon Team DSM-Firmenich echter niet doen. De hele dag reed de ploeg georganiseerd op kop, er kwam alleen amper hulp van andere ploegen. Enkel UAE Team ADQ werkte de hele dag mee. 'Ik denk dat Emma voorin ook wel heel erg sterk was vandaag.'

Toen in de laatste vijftien kilometer duidelijk werd dat het lastig ging worden om de koplopers in te rekenen, begonnen andere sprintersploegen als Jumbo-Visma echt mee te rijden. 'We hebben denk ik met veel ploegen echt heel hard gereden om terug te komen, maar misschien helpen andere ploegen net te laat', aldus de uiteindelijke nummer twee. Ook Lidl-Trek, de ploeg van Elisa Balsamo, hielp pas laat mee met achtervolgen.

Kool: 'Ik dacht lang dat het wel goed zou komen'

Als nog had Kool vertrouwen in de pelotonsprint, omdat de koplopers niet ver vooruit reden. 'Omdat we ze al zagen met nog een paar kilometers te rijden, dacht ik dat het wel goed zou komen. Ik hoopte eigenlijk dat ik Emma op de lijn nog voorbij zou sprinten, maar dat gebeurde net niet. Hier koop je dan helemaal niets voor. Dit is echt een nachtmerrie', zo herhaalt Kool. Met enkel nog een bergetappe naar de Col du Tourmalet en een individuele tijdrit te gaan, zijn de kansen voor Kool ondertussen wel op. De Nederlandse lijkt dan ook zegeloos terug naar Nederland te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws