Droomscenario voor Jardi van der Lee: clubrenner gaat naar de WorldTour in 2024 Wielrennen
Wielrennen

Droomscenario voor Jardi van der Lee: clubrenner gaat naar de WorldTour in 2024

Droomscenario voor Jardi van der Lee: clubrenner gaat naar de WorldTour in 2024

EF Education-EasyPost maakte vrijdagavond twee versterkingen voor 2024 openbaar. De talentvolle jonge Ier Archie Ryan zal de stap maken van Jumbo-Visma Development, terwijl de jonge Nederlander Jardi Chrstiaan van der Lee overkomt van het Nederlandse clubteam Willebrord Wil Vooruit.

Van der Lee maakt in de laatste jaren online furore, op Zwift. Hij behoort momenteel tot de bestgeklasseerde online racers ter wereld, zo schrijft de wielerploeg in haar aankondiging. Hij koerst echter ook al sinds zijn achtste op de weg en maakt daar steeds meer naam voor zichzelf. Jardi mocht zich dit jaar bewijzen tegen de beste klimmers in het beloftencircuit tijdens een jongerenkoers in Polen en eindigde gelijk als vierde. EF nodigde de renner uit voor wat testen en de ploegleiders waren onder de indruk.

'Jardi heeft de ergometer afgebrand in ons testcentrum!', vertelt ploegbaas Jonathan Vaughters vol lof. 'Hij koerste goed als een junior en moest toen stoppen om te gaan werken. Nu is hij als nog super competitief in het beloftencircuit en hij heeft zo ongeveer de hoogste waardes getrapt die wij ooit hebben gemeten. Dat heeft ons overtuigd om het risico te nemen om hem bij de ploeg te nemen, ook al rijdt hij niet eens bij een continentale ploeg.'

Van der Lee: 'Al het werk van de afgelopen jaren betaalt zich uit'

Van der Lee zelf is uiteraard in de wolken met dit nieuws. 'Dit is een droom die uitkomt. Toen ik zeven of acht was besloot ik dat ik een profwielrenner wilde worden. Het was lange tijd schier onmogelijk, maar nu is het echt gelukt. In de laatste maanden betaalde al het werk van de afgelopen jaren zich eindelijk uit. Ik ben elk jaar gestaag iets beter gaan presteren, maar in de laatste jaren heb ik grote sprongen gemaakt. Ik weet niet wat ik van de toekomst kan verwachten, maar ik zal proberen om te blijven verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws