Kool, Vos en Dygert spelen hoofdrollen in nagelbijtende Vuelta-finale; DSM-renster wint Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kool, Vos en Dygert spelen hoofdrollen in nagelbijtende Vuelta-finale; DSM-renster wint

Kool, Vos en Dygert spelen hoofdrollen in nagelbijtende Vuelta-finale; DSM-renster wint

Charlotte Kool (Team DSM) heeft de tweede etappe van de Vuelta voor vrouwen weten te winnen. Aan de Costa Blanca toonde zij zichzelf de rapste in een massaspurt, na een nagelbijtende finale met Marianne Vos (Jumbo-Visma) en Chloé Dygert (Canyon/SRAM) als andere hoofdrolspeelsters.

Na de verrassende overwinning van Jumbo-Visma in de ploegentijdrit mocht Anna Henderson namens de geelzwarte formatie in de leiderstrui van start gaan in de tweede rit, die het peloton over 105 kilometer van Orihuela naar Pilar de la Horadada bracht. Een etappe die voor Spaanse begrippen vrij vlak was, waardoor de snelle vrouwen verwacht werden aan de aankomst.

In deze eerste grote ronde van het jaar kwam het echter niet vanzelf, merkte olympisch kampioene Anna Kiesenhofer. Zij kwam net als Aude Biannic (Movistar) en Elena Cecchini (SD Worx) ten val in de openingsfase, maar gelukkig kon iedereen de weg vervolgen. Van deze korte chaos maakten vier rensters gebruik om de kopgroep van de dag te vormen.

Coralie Demay (Auber 93), Catalina Anais Soto (Bizkaia Durango), Andrea Casagranda (Bepink) en Iurani Blanco (Laboral) vormden het kwartet dat een tijdje voor het peloton uitreed. Soto en Casagranda konden dit echter niet al te lang volhouden, dus zij werden op goed vijftig kilometer van de meet alweer ingerekend door de grote groep. In diezelfde fase werden er in de grote groep heel even waaiers getrokken, maar dat was even vlot weer rechtgetrokken.

Op 35 kilometer van de aankomst werden ook de andere vluchtsters ingerekend, terwijl er in het peloton net op dat moment een valpartij te betreuren was. Onder meer Silva Persico (UAE) raakte hierdoor achterop, maar zij kon even later weer haar plaats innemen in de grote groep.

Op de enige categoriseerde heuvel van de dag, richting Puerto de Rebate, vielen enkele betere klimmers aan. Onder meer Kasia Niewiadoma (Canyon/SRAM) en Niamh Fisher-Black (SD Worx) roerden zich, maar niemand kwam écht weg. Even daarvoor pakten de gezusters Markus wel bonificatiesecondes mee. Na die heuvel konden de ploegen van de snele vrouwen zich vrij snel vooraan nestelen, waardoor de aangekondigde kroniek van een sprint niet uit kon blijven.

Onder meer DSM, Jumbo-Visma en FDJ-Suez posteerden dames van voren, maar in aanloop naar de slotkilometer was het SD Worx dat als beste uit de bus kwam. Dygert probeerde nog te verrassen met een uitval, maar op de meet waren het Vos en Kool die erover kwamen. Kool drukte haar wiel uiteindelijk net iets eerder over de meet, maar mocht daarvoor wel een bedankje sturen naar Vos. De dame van Jumbo-Visma mag wel de rode leiderstrui aandoen.

Uitslag etappe 2 La Vuelta Femenina

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws