Lange sprint Hosking goed voor winst in Madrid Challenge, Brennauer eindwinnares Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Lange sprint Hosking goed voor winst in Madrid Challenge, Brennauer eindwinnares

Lange sprint Hosking goed voor winst in Madrid Challenge, Brennauer eindwinnares

Chloe Hosking heeft de tweede etappe in de Madrid Challenge gewonnen. Op spekgladde wegen was zij de snelste in de massasprint. Lisa Brennauer wist haar voorsprong in het algemeen klassement succesvol te verdedigen en wint de tweedaagse.

Met Brennauer in de leiderstrui vertrokken de dames 's middags voor de tweede en laatste rit in deze Madrid Challenge. Op een circuit in de Spaanse hoofdstad mochten de rensters proberen het gat met de Duitse te dichten.

Lange tijd bleven de rensters bij elkaar. Het duurde tot 68 kilometer voor het einde tot een groepje van drie rensters kon ontsnappen. Gloria Rodriguez moest echter al snel passen, waardoor het duo Floortje Mackaij en Charlotte Becker het samen op moesten gaan knappen.

Net zoals alle andere vluchtpogingen hield ook deze kopgroep niet lang stand. Bij een naderende tussensprint werd het tweetal al vlot weer ingerekend. Daarna kon de koers verdergaan waarmee het gebleven was: aanvallen vanuit verschillende kampen vliegensvlug pareren.

Regen zorgt voor gevaar in de finale

Met nog twintig kilometer te gaan was er nog altijd sprake van een compact peloton. Op dat moment gingen de hemelsluizen open. Het natte wegdek, in combinatie met het bochtige parcours, zou zomaar gevaarlijke situaties en valpartijen in de finale op kunnen leveren. Brennauer wist met nog drie rondes te gaan nog belangrijke bonificatieseconden te pakken, waardoor haar voorsprong op Lucinda Brand weer drie seconden meer werd.

In de finale was de controle enigszins zoek. Hosking moest als eerste de sprint aangaan. De Australische kon haar inspanning lang volhouden, waardoor ze dik verdiend de zege pakte. Brand werd na al haar inspanningen deze rit nog knap vierde, maar dat was niet voldoende om de leiderstrui van Brennauer in gevaar te brengen. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 2 Madrid Challenge 2019

1. Chloe Hosking
2. Letizia Paternoster "
3. Roxanne Fournier
4. Lucinda Brand
5. Christine Majerus
6. Maria Martins
7. Jolien D'Hoore
8. Kirsten Wild
9. Floortje Mackaij
10. Eugenie Duval

Eindklassement Madrid Challenge 2019

1. Lisa Brennauer
2. Lucinda Brand +0.10
3. Pernille Mathiesen +0.28
4. Christine Majerus +0.35
5. Eugenia Bujak +0.36
6. Karol-Ann Canuel "
7. Anna Plichta +0.37
8. Letizia Paternoster +0.38
9. Floortje Mackaij +0.39
10. Franziska Koch +0.41

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws