Longo Borghini met knappe solo naar zege in Trofeo Alfredo Binda, Vos tweede Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Longo Borghini met knappe solo naar zege in Trofeo Alfredo Binda, Vos tweede

Longo Borghini met knappe solo naar zege in Trofeo Alfredo Binda, Vos tweede

Elisa Longo Borghini heeft met een sterke solo de zege in de Trofeo Alfredo Binda gewonnen. De renster van Trek-Segafredo reed de laatste 25 kilometer in de aanval na een zware koers. Marianne Vos sprintte bij de achtervolgers naar de tweede plek.

Razendsnel, zo kunnen de openingsuren van de Trofeo Alfredo Binda van 2021 genoemd worden. De eerste vijftig kilometers van de wedstrijd stonden in het teken van vele aanvallen, maar geen enkele vrouw wist een groot gat met het peloton te slaan. Het hoge tempo zorgde ervoor dat het peloton na ruim vijftig kilometer in stukken brak op een beklimming, maar de afdaling daaropvolgend zorgde voor een hergroepering.

Nieuwe aanvallen volgden en uiteindelijk waren het Tatiana Guderzo en Pauliena Rooijakkers die een klein gaatje konden slaan. De vrouwen werden kort daarna vergezeld door Marta Cavalli. De drie werkten goed samen, maar konden geen groot gat forceren doordat het spel achter hen ook volledig op de wagen was. Op 35 km van het einde ontplofte de koers volledig en bleef er maar een groep van zo'n veertig rensters over.

Longo Borghini plaatst haar aanval

Met hetzelfde razende tempo denderden de vrouwen over het lokale circuit rond Cittiglio. Anouska Koster en Tiffany Cromwell waren de volgende vrouwen die het probeerden vanuit het peloton, waardoor de andere vluchters ingerekend werden. Het bleek echter voorspel te zijn voor de demarrage die toen nog moest komen: Elisa Longo Borghini ontbond haar duivels en ging solo in de aanval. Een klein groepje van vijf rensters zal haar op de hielen.

Het verschil bleef een tijdje onder de tien seconden hangen, maar Longo Borghini bleek een doorzetter. In plaats van wachten op de volgende passage op de klim, besloot ze stoïcijns haar solo voort te zetten. De groep daarachter, met onder meer Marianne Vos, kon geen meter dichterbij komen. Sterker nog, Longo Borghini wist haar voorsprong alleen maar uit te bouwen, wat tot weinig overtuiging bij de achtervolgers leidde.

Geen maat op Longo Borghini

En als Longo Borghini eenmaal een halve minuut heeft, weet je als concurrente dat het moeilijk wordt om haar nog terug te halen. Vos probeerde het gat nog wel te verkleinen, maar had te weinig steun aan haar mede-achtervolgers. De slotkilometers werden dan ook niet meer spannend in de strijd om de overwinning: na 140 kilometers mocht de renster van Trek-Segafredo haar armen vol geluk de lucht ingooien. Haar voorsprong bedroeg uiteindelijk meer dan een minuut.

In het tweede groepje werd er gesprint om de tweede plek. Vos bleek bleek daarin overduidelijk sterker te zijn dan de rest. Na enkele overwinningen in de Trofeo Alfredo Binda moest ze nu genoegen nemen met het zilver, maar ze toonde aan dat het met haar vorm wel goed zit.

Snel meer.

Uitslag Trofeo Alfredo Binda 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws