Moschetti sprint naar de zege in Per Sempre Alfredo, finale ontsierd door val Wielrennen
Wielrennen

Moschetti sprint naar de zege in Per Sempre Alfredo, finale ontsierd door val

Moschetti sprint naar de zege in Per Sempre Alfredo, finale ontsierd door val

Matteo Moschetti heeft de eerste editie van de Per Sempre Alfredo gewonnen. De Italiaan was de snelste in een groepssprint, nadat er in de finale een grote valpartij plaatsvond. Mikel Aristi legde beslag op de tweede plek.

In deze nieuwe Italiaanse eendagskoers stonden in de beginkilometers aardig wat hoogtemeters op het programma. Het peloton ging er dusdanig hard overheen dat een grote groep sprinters de rol moest lossen. Onder hen was Jakub Mareczko het voornaamste slachtoffer van het tempo, de Italiaan werd vooraf beschouwd als een van de grote favorieten als het een groepssprint zou worden.

Het gat tussen het peloton en de achterblijvers liep op tot anderhalve minuut, maar na enkele hectische kilometers stokte het tempo in de voorste groep. Mareczko en co konden op die manier weer de aansluiting vinden met de grote groep. Enkele renners probeerden vervolgens wel een vlucht op touw te zetten, maar door het harde werk van Trek-Segafredo werden deze pogingen al in de kiem gesmoord.

Valpartij ontsiert sprintvoorbereiding

Een voltallig peloton reed vervolgens richting de laatste ronde, waarin het peloton afstevende op een massasprint. In alle chaos kwamen verschillende renners in de clinch en gingen ze tegen de grond. Onder meer Matteo Malucelli en Mareczko waren hierbij betrokken. De groep brak hierdoor in tweeën. De nationale ploeg van Italië probeerde het voor Samuele Zambelli, maar het was uiteindelijk Moschetti die de snelste bleek. Hij klopte Aristi van Euskatel-Euskadi.

Uitslag Per Sempre Alfredo 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws