Lotte Kopecky wint andermaal BK tijdrijden, Febe Jooris en Marthe Goossens mee op het podium Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Lotte Kopecky wint andermaal BK tijdrijden, Febe Jooris en Marthe Goossens mee op het podium

Lotte Kopecky wint andermaal BK tijdrijden, Febe Jooris en Marthe Goossens mee op het podium

Lotte Kopecky heeft voor de vijfde keer op rij het Belgisch kampioenschap tijdrijden bij de elite vrouwen gewonnen. De 27-jarige renster van SD Worx was op het 20 kilometer lange rondje in en rondom Herzele ruimschoots de snelste. Febe Jooris werd tweede, Marthe Goossens vervolledigde het podium.

Maar liefst 45 Belgische dames gaven acte de présence in Oost-Vlaanderen, waar de parcoursbouwers een rondje van bijna 21 kilometer hadden uitgetekend. De regengoden hadden in de nacht van woensdag op donderdag en donderdagochtend flink huisgehouden, wat zorgde voor een kletsnat parcours. De omloop die qua afstand ongeveer even lang was als een halve marathon bevatte 162 hoogtemeters, waarmee gesproken kon worden van een niet al te selectief parcours.

Van Meirhaeghe, die zich in minder dan 300 dagen tijd tot 'profwielrenster' heeft ontpopt, trapt BK tijdrijden bij elite vrouwen af

Kopecky leek dé te kloppen vrouw op een soortgelijk rondje, temeer omdat zij in de afgelopen vier edities van het BK tijdrijden ook al zegevierde. 'Als we kijken naar haar concurrenten schuif ik de namen van Britt Knaven, Jooris, Julie Van De Velde en Julie De Wilde naar voren', vertelde bondscoach Ludwig Willems voorafgaand aan de chrono tegen Sporza. Al die dames vertrokken in de tweede helft met starters, die tussen 14.40 uur en 14.50 uur van het startpodium rolden.

Leentje Van Meirhaeghe, de vrouw die in 298 dagen tijd transformeerde van fervent concert- en festivalganger tot wielrenster, was de eer toebedeeld om als eerste aan een natgeregende race tegen de klok te beginnen. Zij klikte om 14.06 uur in haar klikpedalen, waarna het in het in eerste instantie hoofdzakelijk wachten was op de eerste tussentijden, die na 10,7 kilometer werden opgenomen. Het was veldrijdster Marion Norbert Riberolle die na een handvol gestarte dames de snelste tussentijd neerzette.

Kopecky toont zich onverslaanbaar en schrijft voor vijfde opeenvolgende keer BK tijdrijden bij op palmares

Eigenlijk was het puur en alleen wachten op Kopecky wat de klok sloeg. Wie o wie kon de Antwerpse een loef afsteken in haar jacht naar een vijfde opeenvolgende zege? De Wilde in ieder geval niet, daar de 20-jarige Gentse goed onderweg leek maar een valpartij in een spekgladde bocht roet in het eten gooide. Bij het tussenpunt werd duidelijk dat ook de andere dames het Kopecky niet lastig gingen maken. De specialiste was maar liefst 25 seconden sneller dan de nummer twee, Sara Van de Vel. Jooris en Goossens waren de nummers drie en vier, maar moesten allebei al meer dan een halve minuut toegeven.

Aan de finish was er niet bijzonder veel veranderd ten opzichte van de tussenstand. Kopecky was als een heuse sneltrein door de Herzelese contreien gezoefd en mocht zich voor de vijfde keer Belgisch kampioene op de tijdrit noemen. De hardrijdster zou naar verluidt nog gevallen zijn onderweg, maar dat weerhield haar dus niet van een straffe eindtijd. Jooris en Goossens mochten met haar mee op het podium. Van de Vel had haar tijdrit wat minder ingedeeld en viel uiteindelijk net buiten het podium.

Uitslag BK tijdrijden elite vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws