'Relaxte' Vollering wint Tour, maar denkt al aan WK: 'Wil daar ook een goede tijdrit rijden' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

'Relaxte' Vollering wint Tour, maar denkt al aan WK: 'Wil daar ook een goede tijdrit rijden'

'Relaxte' Vollering wint Tour, maar denkt al aan WK: 'Wil daar ook een goede tijdrit rijden'

Demi Vollering heeft de Tour de France Femmes gewonnen. De Nederlandse klassementsrenster van SD Worx reed een steengoede tijdrit naar Pau en moest enkel Marlen Reusser voor zich dulden. Op de andere klassementsrensters, bouwde ze haar voorsprong alleen nog maar uit.

Heel ontspannen komt Vollering voor de camera van de NOS. 'Ik was vanmorgen eigenlijk iets te relaxt', zegt ze. 'Ik had natuurlijk best wel veel marge op mijn concurrenten voorafgaand aan de tijdrit.' Na haar monsterzege op de Col du Tourmalet van zaterdag, had Vollering een voorsprong van maar liefst twee minuten op nummer twee Katarzyna Niewiadoma.

Toch wilde Vollering nog alles uit de tijdrit persen. 'Ik had namelijk op voorhand een aantal doelstellingen gemaakt voor deze Tour de France. Een ervan was natuurlijk zaterdag, de Col du Tourmalet, maar ik wilde ook heel graag een goede tijdrit rijden op de slotdag met het oog op de toekomst. Ik wil namelijk met een goed gevoel naar het WK tijdrijden toe en daar was deze zondag heel belangrijk voor.' Het WK tijdrijden in Glasgow staat op de planning voor donderdag 10 augustus. Vollering zal daar onder andere concurrentie krijgen van ritwinnaar in Pau Marlen Reusser.

Vollering: 'Besef me volgens mij nog niet dat ik de Tour heb gewonnen'

Vollering leeft duidelijk al in de toekomst. De Tour de France is nog maar net klaar, en in haar hoofd zit de Zuid-Hollandse al bij het WK tijdrijden. 'Volgens mij moet het inderdaad nog een beetje landen dat ik zojuist de Tour de France heb gewonnen, haha! Ik denk dat ik nog wel een paar dagen met de familie nodig ga hebben om alles te laten bezinken. Misschien komt het besef vanavond al een beetje wanneer ik het ga vieren met de ploeg. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat deze chaos een beetje voorbij is en ik een beetje op adem kan komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws