Revaliderende Dygert sprak met Van Aert: ‘Kijk eens waar hij nu staat’ Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Revaliderende Dygert sprak met Van Aert: ‘Kijk eens waar hij nu staat’

Revaliderende Dygert sprak met Van Aert: ‘Kijk eens waar hij nu staat’

Chloé Dygert leek tijdens het WK tijdrijden goed op weg om haar titel te verdedigen, maar door een zware valpartij ging het helemaal mis. De Amerikaanse liep daarbij een stevig blessure op aan haar knie. Tijdens de revalidatie nam ze contact op met Wout van Aert, die na een val in de tijdrit van de Tour de France 2019 ook lang moest revalideren.

‘Ik heb inderdaad contact opgenomen met Van Aert’, zegt de Amerikaanse in The Wall Street Journal. ‘We hebben wat gebabbeld en dat deed me deugd. Zijn crash was zelfs nog zwaarder dan die van mij. Hij had nog meer problemen met zijn pezen en moest zelfs een tweede keer onder het mes’, vervolgt Dygert, die veel vertrouwen uit de recente topprestaties van Van Aert haalt. ‘Horen hoe hij zijn herstel doorliep, hoe lang het geduurd heeft en hoe hij met alles omging, dat heeft me hoop gegeven. Kijk maar eens waar hij nu staat.’

Het herstel van Dygert, die met een overstap naar Canyon-SRAM volgend jaar meer in Europa valt te bewonderen, verloopt ondertussen gestaag. ‘Alles is oké met mijn knie. Er is wel wat schade aan mijn kraakbeen en op mijn bot, maar op de scans is voorlopig niets te zien waarvan ik echt nog last ga hebben. Alles heelt momenteel vrij goed’, zegt Dygert, die beetje bij beetje haar knie weer kan belasten. ‘Deze week heb ik voor het eerst een gewicht verplaatst met mijn been en ik probeer ook te stappen zonder krukken. Verder ben ik van plan om te gaan zwemmen. Zoals het er nu naar uitziet, kan ik binnen een paar weken op de rollen rijden. Daar kijk ik naar uit’, besluit Dygert optimistisch.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws