SD Worx eindigt WorldTour-seizoen na 'ware veldslag' in Romandië door Vollering waarmee het begon Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx eindigt WorldTour-seizoen na 'ware veldslag' in Romandië door Vollering waarmee het begon

SD Worx eindigt WorldTour-seizoen na 'ware veldslag' in Romandië door Vollering waarmee het begon

Demi Vollering sloot het WorldTour-jaar bij de vrouwen zondag af met een eindzege in de Ronde van Romandië. SD Worx eindigde de koersen op het hoogste niveau op die manier zoals het was begonnen: met een overwinning, al kreeg Vollering het niet cadeau in Zwitserland.

'De laatste etappe van Tour de Romandie was een ware veldslag. Het was lastig om alles onder controle te houden, maar ik ben trots om de deze mooie koers aan mijn palmares toe te voegen', liet de in Zwitserland woonachtige Vollering weten via de kanalen van haar ploeg SD Worx. 'Door mijn ritzege zaterdag was het halve werk gedaan, maar ik wist dat ons nog een erg lastige laatste dag te wachten stond', aldus de winnares van de Tour de France Femmes.

Vollering 'moe maar voldaan' na eindoverwinning in Ronde van Romandië

'We hadden het ideale scenario gecreëerd doordat we in het begin drie rensters in de kopgroep hadden. Daardoor konden we afwachtend koersen en krachten sparen voor de finale', aldus de Nederlandse. 'Dit was een etappe waar veel rensters goed uit de voeten kunnen. Dus moesten we veel meiden in de gaten houden. Het was zaak om alert te blijven, maar toch was het niet altijd makkelijk om op te maken op welke aanval we wel en niet reageerden. Maar de ploeg deed dit uitstekend. Ik ben moe maar voldaan, aangezien we de gele trui met succes verdedigden', stelt ze vast.

'Deze zege ligt me ook na aan het hart omdat het in Zwitserland is, waar ik tegenwoordig woon. Ik ben trots om zo’n mooie race aan mijn palmares toe te voegen', gaf ze tot slot mee. Vollering rijdt nu nog het EK tijdrijden en op de weg in Drenthe, deze week. Woensdag werken de vrouwen hun tijdrit af, terwijl de wegrit voor zaterdag geprogrammeerd is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws