SD Worx-Protime zet direct de toon in Baskenland: Bredewold wint sprint-ouverture, Vollering derde Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx-Protime zet direct de toon in Baskenland: Bredewold wint sprint-ouverture, Vollering derde

SD Worx-Protime zet direct de toon in Baskenland: Bredewold wint sprint-ouverture, Vollering derde

Mischa Bredewold (SD Worx-Protime) heeft de ouverture in de Ronde van het Baskenland voor vrouwen naar zich toegetrokken. Na een ietwat gezapige etappe was zij de allersterkste in de massasprint. Demi Vollering verrichte nog puik werk in de sprintvoorbereiding en werd zelf ook nog knap derde. Arlenis Sierra (Movistar) werd tweede. Bredewold is daarmee automatisch ook de eerste leidster.

Vorig jaar won Vollering zowel de eerste als de tweede etappe én werd ze tweede in de slotrit, maar ging de eindzege naar haar Zwitserse ploeggenote Marlen Reusser, die op de laatste dag ferm huishield met een imposante solo. Ook dit jaar konden we ons weer opmaken voor drie interessante ritten doorheen de Spaanse regio, met daarbij een schoon deelnemersveld: naast Vollering, Bredewold en titelverdedigster Reusser stonden ook toppers als Shirin van Anrooij (Lidl-Trek) en Thalita de Jong (Lotto-Dstny) aan het vertrek.

Twee keer SD Worx-Protime op eerste Baskenland-podium: Bredewold wint, Vollering derde

De openingsetappe voerde over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar, met onderweg drie gecategoriseerde beklimmingen. Die waren echter niet van dien aard dat ze voor grote verschillen leken te gaan zorgen, al is en blijft koers natuurlijk zo onvoorspelbaar als het weer. En zoals wel vaker het geval is bij vrouwenkoersen, duurde het lang vooraleer de kopgroep gevormd was. Ongeveer halfweg koers begon er pas écht veel aangevallen te worden en ontstonden er vele tijdelijke kopgroepjes. Uiteindelijk was het een duo dat zich wist te ontdoen van het peloton. Stine Dale (Coop-Repsol) en Valentina Cavallar (Arkéa-B&B Hotels) vormden het leidende tweetal.

Bij het induiken van de laatste twintig kilometer hadden zij een voorsprong van om en nabij de minuut. Daar was op de glooiende wegen echter al vrij snel niet veel meer van over, waardoor we op vijftien kilometer van de aankomst al weer een compleet peloton hadden. Gingen we dan sprinten in de straten van Elgoibar? Ja, want alle late aanvalspogingen werden geneutraliseerd! In de massaspurt die volgde toonde Bredewold zich na goed werk van haar ploeggenotes de snelste. Sierra werd tweede, Vollering knap derde.

Uitslag etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws