SD Worx wint - ondanks dat ze met vrouw minder starten - ploegentijdrit in Thüringen Ladies Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx wint - ondanks dat ze met vrouw minder starten - ploegentijdrit in Thüringen Ladies Tour

SD Worx wint - ondanks dat ze met vrouw minder starten - ploegentijdrit in Thüringen Ladies Tour

SD Worx heeft de openingstijdrit van de Thüringen Ladies Tour weten te winnen. De formatie van onder meer Lorena Wiebes en Lotte Kopecky werkte het 9,1 kilometer lange parcours het snelste af.

Terwijl de Giro d'Italia voor mannen volop bezig is aan de laatste week, begonnen de dames aan de Thüringen Ladies Tour. Deze ging van start met een 9,1 kilometer lange ploegentijdrit rondom Schleiz. Met grote ploegen als SD Worx en UAE Team ADQ aan de start was het alvast een spannende opener, temeer omdat de ploeg van Lotte Kopecky met één dame minder aan de start stond.

De eerste echte richttijd werd neergezet door Jayco AlUla, dat als Australische formatie een goede band heeft met ploegentijdritten. Ook Fenix-Deceuninck, met Ceylin del Carmen Alvarado en Sanne Cant in de gelederen, liet een goede tijd noteren. AG Insurance - Soudal Quick Step was ook goed op weg, maar door een val van renster Romy Kasper werden zij wat tegen gehouden.

Als voorlaatste ploeg mocht Canyon/SRAM beginnen aan hun optreden, en ook zij beten de tanden stuk op die van Jayco AlUla. Vervolgens was het de beurt aan SD Worx, die de tijd van de Australische dames wel knap verbeterden met zes secondes.

Uitslag etappe 1 Thüringen Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws