Soudal en Quick Step sluiten zich aan bij AG Insurance - NXTG; Servais Knaven wordt manager Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Soudal en Quick Step sluiten zich aan bij AG Insurance - NXTG; Servais Knaven wordt manager

Soudal en Quick Step sluiten zich aan bij AG Insurance - NXTG; Servais Knaven wordt manager

AG Insurance - NXTG zal vanaf 1 januari door het leven gaan als AG Insurance - Soudal Quick Step. Dat heeft de vrouwenformatie woensdag laten weten middels een persbericht. Servais Knaven, die overkomt van INEOS Grenadiersm wordt sportief en technisch manager van de ploeg.

Met de ondersteuning van Patrick Lefevere komt nu ook de vrouwenploeg onder 'de Wolfpack-familie', maakt de ploeg bekend. Jolien D'hoorde maakte als ploegleidster ook haar eerste stappen bij de formatie, waar ze zich boog over de ontwikkeling van jonge renster. Die lijn wil ze in 2023 voortzetten, zodat onder haar toezicht de jongedames door kunnen groeien naar de top van het vrouwenwielrennen.

CEO Lefevere is vanzelfsprekend blij met de overeenkomst met de sponsors die ook zijn mannenploeg ondersteunen. 'We zijn blij met de komst van AG Insurance als titelpartner voor dit avontuur. Hun verbintenis stelt ons in staat om onze strategie voor de ontwikkeling en groei van deze dames te verwezenlijken. Alle partijen die hun schouders zetten onder onze damesploeg zijn reeds verschillende jaren actief in het wielrennen, waardoor ze bekend zijn met het reilen en zeilen binnen de wielerwereld. Een factor die uiteraard van uiterst belang is indien je samen iets wil opbouwen. Dit alles is ook mede mogelijk gemaakt dankzij het engagement en de inzet van enkele partners van het herenteam.'

Teammanager Natascha den Ouden, vrouw van Knaven en moeder van AG Insurance-renster Britt, deelt die mening. 'De waarden van AG Insurance, namelijk: Care, Dare, Deliver & Share zijn een uitstekende weerspiegeling van de waarden die wij binnen ons team hoog in het vaandel dragen. Zorg dragen voor mekaar, elkaars prestaties naar een hoger level tillen, grenzen verleggen, verbondenheid, ... al die facetten zijn onderdeel van onze identiteit. Het partnership tussen AG Insurance - Soudal Quick-Step en het ontwikkelingsproject binnen het vrouwenwielrennen dat ik enkele jaren geleden heb opgericht, vormt dan ook de kers op de taart.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws