Thalita de Jong toont zich met knappe zege: 'Ik deed een perfecte sprint' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Thalita de Jong toont zich met knappe zege: 'Ik deed een perfecte sprint'

Thalita de Jong toont zich met knappe zege: 'Ik deed een perfecte sprint'

Thalita de Jong won maandag verrassend de Ronde de Mouscron in België. De Nederlandse was in de sprint van de voorste groep de snelste, ze versloeg onder andere topfavoriete Chiara Consonni. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de voormalige Nederlands, Europees en wereldkampioene veldrijden.

Lees ook

Het peloton werd op het plaatselijke parcours, dat een kasseistrook kende, uit elkaar gereden en uiteindelijk werd er door de voorste groep gesprint om de overwinning. Waar de Nederlandse Nicole Steigenga de sprint aanging, kwam De Jong er met een uitstekende timing nog overheen. ‘Het was een heel hectische sprint en ik wist dat ik in het spoor van Valcar (ploeg Consonni, red.) en UAE moest blijven’, vertelt De Jong in het flashinterview.

‘Ik bleef aanvankelijk in positie tien, twaalf om vervolgens van achter over de rest heen te gaan, gewoon versnellen. Vervolgens ging Nicole Steigenga de sprint erg goed aan. Ik kon haar wiel pakken en haar vlak voor de finish passeren, erg gaaf!’, jubelt De Jong na afloop. Als renster van een kleinere ploeg kon ze profiteren van het werk van Valcar-Travel & Service, dat met Consonni de topfavoriete in de gelederen had. ‘Iedereen keek naar hen, dus ze hadden een zware dag. Ik deed een perfecte sprint en dat pakte heel mooi voor mij uit’, aldus De Jong.

Al met al wist De Jong zich uitstekend staande te houden in het hectische koersverloop. ‘We wisten dat de sterke ploegen op de kasseistroken zouden versnellen; de deur stond achterin het peloton ook open. In de laatste ronde kon niemand meer ontsnappen, dus wisten we dat het een sprint zou worden. Het was daarna een kwestie van goed eten en drinken en positioneren; het was erg hectisch, maar heel gaaf’, besluit De Jong voldaan.

De Jong rijdt vanaf juni in Women's WorldTour

Voor de Jong is de overwinning in de Tour de Mouscron een mooie opsteker richting haar stap naar de Women's WorldTour begin juni. Dan maakt ze de overstap van haar huidige ploeg Bingoal Casino-Chevalmeire-Van Eyck Sport naar Liv Racing Xstra.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws