Thalita de Jong grijpt verrassend de zege in Ronde de Mouscron Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Thalita de Jong grijpt verrassend de zege in Ronde de Mouscron

Thalita de Jong grijpt verrassend de zege in Ronde de Mouscron

Thalita de Jong heeft de Ronde de Mouscron gewonnen. De Nederlandse klopte onder meer topfavoriete Chiara Consonni in een gereduceerde pelotonspurt.

Twee dagen na hun Parijs-Roubaix mocht een deel van het vrouwenpeloton weer opstappen voor een kasseienkoers. Onder een stralend zonnetje werd in België de Ronde de Mouscron verreden, een 1.1 koers waar veel van de echte topvrouwen niet van start gingen.

Peloton splitst op kasseien

Op de kasseienstroken brak het peloton in stukken en brokken uiteen; zo'n 25 á 30 rensters bleven, ook door enkele valpartijen vooruit op de rest. Het tweede peloton keek al vrij vlug tegen een achterstand van anderhalve minuut aan, een moeilijke opdracht voor hen.

Met nog vijftien kilometer te gaan begon het wat nerveus te worden in de eerste groep, waar steeds meer vrouwen in een zege begonnen te geloven. Met name de dames van Valcar, met titelverdedigster Consonni, waren bij de pinken, weliswaar om de kopvrouw een goede lead-out te kunnen geven. Consonni had de benen echter niet meer en het was Thalita de Jong die als een duveltje uit een doosje naar de zege reed.

Uitslag Ronde de Mouscron 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws