Tranen van geluk bij Jackson na onwerkelijke zege in Roubaix: 'Het blijft vaak bij dromen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Tranen van geluk bij Jackson na onwerkelijke zege in Roubaix: 'Het blijft vaak bij dromen'

Tranen van geluk bij Jackson na onwerkelijke zege in Roubaix: 'Het blijft vaak bij dromen'

Alison Jackson was de zeer verrassende winnares van Parijs-Roubaix. Het ongeloof droop na afloop dan ook van het gezicht van de tot tranen geroerde 34-jarige Canadese.

Het winnen van Parijs-Roubaix, voor Jackson leek het bij een droom te blijven. ‘Toen we hier op de velodroom tijdens de verkenning reden droomde ik van de overwinning, maar het blijft vaak bij dromen. Het is onwerkelijk dat het nu uitkomt in het echte leven. Ik heb er weinig woorden voor’, aldus de dolgelukkige Jackson in het flashinterview.

Jackson maakte onderdeel uit van een grote kopgroep. ‘Ik wilde onderdeel uitmaken van de actie en niet wachten, maar anticiperen. We hebben als ploeg dit voorjaar te afwachtend gekoerst, en dat heeft niets opgeleverd. Door regen eerder in de week lagen de kasseien er glad bij. En in deze koers moet je pech zien te ontlopen om te winnen’, verklaart Jackson haar koersstrategie.

In de finale bleven zeven vrouwen uit de kopgroep over. Zij voerden een spannende strijd tegen de groep met favorieten, zoals Lotte Kopecky en Marianne Vos. Jackson voorkwam met enkele sterke kopbeurten dat die groep aansloot. ‘In de groep van zeven waren er maar vier die echt wilden rijden. Of je rijdt niet en verliest de koers, of je rijdt en maakt een kans. Ik had vertrouwen en gooide mijn passie en hart in deze wielerkoers en het werd beloond met een overwinning.’

Jackson rekende in de sprint op de wielerbaan van Roubaix af met haar medevluchtsters. Gelukkig had ik in de sprint vrije baan. Het is altijd een speciaal gevoel om te winnen, maar hier op deze iconische piste nog meer.’ Jackson zal op het podium een grote kassei overhandigd krijgen. ‘Deze koers was zo zwaar, maar ik heb nog zoveel energie; ik ga die steen heel hoog in de lucht houden.’

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws