Trek-Segafredo dendert naar winst in openingstijdrit Giro Donne; SD Worx tweede Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Trek-Segafredo dendert naar winst in openingstijdrit Giro Donne; SD Worx tweede

Trek-Segafredo dendert naar winst in openingstijdrit Giro Donne; SD Worx tweede

De eerste rit van de Giro Donne is een prooi geworden voor Trek-Segafredo. De Amerikaans/Italiaanse formatie raasde over het parcours in Cuneo en pakte op die manier de roze leiderstrui, die om de schouders van Ruth Winder mag hangen.

Terwijl de Tour de France al bijna toe was aan week twee, ging in Italië de Giro Donne van start. Vrij vertaald de Giro d'Italia voor vrouwen, met onder meer Anna van der Breggen aan de start. Annemiek van Vleuten is er niet bij, zij bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Tokio.

Met een ploegentijdrit van 27 kilometer werd er begonnen aan deze wedstrijd. De eerste richttijd werd neergezet door BePink, waar onder meer de vrouwen van Lotto Soudal niet aan konden tippen. Op hun beurt werd de tijd van BePink echter overtroffen door de dames van TIBCO-Silicon Valley Bank, die 51 seconden sneller deden over het parcours.

Wachten op topfavoriet SD Worx, maar Trek-Segafredo doet beter

Ook Ceratizit-WNT zette een goede richttijd neer, maar de eerste échte klap kwam van Team Cipollini af. Zij fietsen bijna een halve minuut sneller dan de toptijd op dat moment, een ware richttijd dus voor SD Worx. De vrouwen van Jumbo-Visma en Canyon-SRAM konden niet aan de tijd van de Cipollini's komen.

Het was dus wachten op SD Worx, dat onderweg echter overklast werd door Trek-Segafredo. De Amerikaans/Italiaanse formatie deed maar liefst zeventien seconden sneller bij het tussenpunt, om aan de aankomst de tijd van Team Cipollini volledig van de tabellen te vegen. De laatste ploeg, SD Worx, kwam eveneens niet aan de 33.40 minuut die Trek-Segafredo neerzette, . Negen seconden luidde het verdict voor Van der Breggen en co.

Uitslag Giro Donne etappe 1 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws