'Jumbo-Visma contracteert 17-jarige Noor Hagenes voor de toekomst' Wielrennen
Wielrennen

'Jumbo-Visma contracteert 17-jarige Noor Hagenes voor de toekomst'

'Jumbo-Visma contracteert 17-jarige Noor Hagenes voor de toekomst'

Jumbo-Visma kijkt na de sterke prestaties van Tobias Foss en Jonas Vingegaard naar Scandinavië voor niet talent. Volgens het Noorse Sykkelmagasinet is Per Strand Hagenes de volgende Noord-Europeaan die de overstap maakt naar het satellietteam van de Nederlandse ploeg.

Ook Team DSM zou geïnteresseerd zijn geweest in Hagenes, de jongste twee jaar kampioen bij de junioren van zijn land. Hagenes kiest er echter voor om het pad van zijn 19-jarige landgenoot Johannes Staune-Mittet te bewandelen, die het afgelopen jaar tekende bij het Jumbo-Visma Development team. Staune-Mittet wordt binnen de ploeg gezien als een ronderenner in wording, net zoals Foss en Vingegaard.

'We denken dat Per erg getalenteerd is en zijn daarom geïnteresseerd in hem', vertelt Head of Development Robbert de Groot van Jumbo-Visma tegenover Sykkelmagasinet. De Groot kan zijn komst niet bevestigen, maar meldt wel dat Jumbo-Visma veel in Duitsland, Denemarken en Noorwegen scout. Zowel Strand Hagenes als Staune-Mittet deed tot voor kort aan langlaufen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws