Update | Marianne Vos zit na operatie weer op de fiets, voorlopig geen veldritten in 2023/2024 Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Update | Marianne Vos zit na operatie weer op de fiets, voorlopig geen veldritten in 2023/2024

Update | Marianne Vos zit na operatie weer op de fiets, voorlopig geen veldritten in 2023/2024

(28 augustus 2023) Marianne Vos heeft op haar Instagram laten weten dat ze haar seizoen 2023 beëindigd heeft. De alleskunster van Jumbo-Visma heeft een operatie aan haar linkerliesslagader moeten ondergaan, nadat ze al langere tijd tobde met een euvel.

'Na enkele dagen in het ziekenhuis ben ik momenteel weer thuis om te beginnen aan een zorgvuldig herstel- en revalidatieprogramma van tien weken', laat Vos weten. 'Uiteraard betekent dit het einde van mijn seizoen 2023. Ik kamp al een lange tijd met pijn en gebrek aan kracht in mijn linkerbeen. Dit seizoen werden de symptomen alleen maar erger.'

Voos hoopt zonder symptomen terug te kunnen keren

'Mijn grootste hoop voor nu is om zonder symptomen terug te kunnen keren in competitie', aldus de Nederlandse. 'Ik zou graag op het hoogste niveau willen blijven koersen en zal zeker mijn uiterste best doen om terug te komen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun', sluit ze af.

Vos werd dit seizoen nog derde op het NK op de weg en won twee ritten in de Vuelta. In de Tour en Giro greep ze net naast etappeoverwinningen.

Update - 1 oktober 2023 (18.15 uur): Vos zit weer op de fiets, geen cross dit jaar

Marianne Vos heeft op haar Instagram een update gegeven over haar revalidatie na een slagaderoperatie. 'Het is nu vijf weken na de operatie en ik zit weer op de fiets. Ik ben blij met de progressie', begint de renster van Jumbo-Visma haar update.

'Tijdens de eerste vijf weken van de revalidatie mocht ik geen fysieke activiteiten doen. Sinds deze week zit ik weer op de fiets voor een ritje van een uur om de dag. Geleidelijk mag de duur en intensiteit de komende weken toenemen, tot elke dag twee uren in de achtste week. Hoewel ik absoluut het beste heb gemaakt van mijn tijd zonder fiets, kijk ik ernaar uit en ben ik nieuwsgierig om weer te gaan trainen.'

Binnenkort begint het crossseizoen weer, maar duidelijk is dat Vos zeker dit jaar geen veldrit zal rijden. 'Vorige week heb ik samen met mijn nieuwe coach Rutger Tijssen een plan gemaakt voor 2024. De eerste en belangrijkste focus zal het bouwen van een solide basis zijn, wat betekent dat er geen veldritten gepland staan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws