Valpartij deert Bredewold (SD Worx) niet in Bretagne: Nederlandse wint GP Plouay alsnog Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Valpartij deert Bredewold (SD Worx) niet in Bretagne: Nederlandse wint GP Plouay alsnog

Valpartij deert Bredewold (SD Worx) niet in Bretagne: Nederlandse wint GP Plouay alsnog

Mischa Bredewold heeft in Bretagne de GP Plouay - Classic Lorient Agglomération weten te winnen. De Nederlandse van SD Worx kwam gedurende de rit ten val, maar toonde zich uiteindelijk alsnog knap de beste in de finale.

Terwijl de Vuelta voor mannen met alle chaos aldaar de nodige attentie van het wielerpubliek opslokt, wordt er in Bretagne dit weekend ook een ferm wielerfestival georganiseerd. Daartoe behoort de Bretagne Classic voor de mannen op zondag met Mathieu van der Poel aan de start, maar zeker ook de Classic Lorient Agglomération voor vrouwen op zondag.

Als onderdeel van de WorldTour voor vrouwen is deze koers, die we in het verleden ook wel kenden als de GP Plouay, altijd voer voor spektakel. In deze uitgave waren het de dames van DSM-firmenich die de koers al vroeg in handen namen, waardoor het vrij lang duurde vooraleer een serieuze groep wat vrijheid kreeg in de openingsfase.

Kopgroep houdt vrij lang stand in Bretagne

Susanne Andersen (Uno-X), Franziska Brausse (Ceratizit) en Karoline Kumiega (UAE) waren uiteindelijk de gelukkigen, die zes minuten voorgift kregen. In het peloton controleerden de dames van Lidl-Trek, terwijl Mischa Bredewold namens SD Worx het asfalt in het middenrif van de koers van dicht bij zag. Ondanks die controle hielden de dames voorin, en dan met name Andersen en Kumiega, hun voorsprong op peil.

Richting de heuvels in de slotfase werd het echter een steeds moeilijker verhaal voor het kopduo, wetende dat vrouwen in de achtergrond met frisse benen flink wat tussenversnellingen plaatsten. Onder andere Mavi Garcia liet zich in die hoedanigheid zien, waardoor het verhaal van Andersen op tien kilometer van de finish geschreven was.

Op dat moment begon de koers dus een soort van opnieuw: Liane Lippert (Movistar) trachtte daar als eerste wat van te profiteren, maar zij werd op circa vier kilometer van de meet weer ingelopen. Vervolgens zagen we onder andere Amber Kraak (Jumbo-Visma) proberen, maar uiteindelijk bleek Bredewold ondanks haar crash de beste in de finale, voor Marta Lach en Sofia Bertizzolo. Opnieuw SD Worx aan het feest.

Uitslag Classic Lorient Agglomération 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws