Van Dijk boekt knappe ritzege in Ronde van Valencia; Van Vleuten vierde Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Dijk boekt knappe ritzege in Ronde van Valencia; Van Vleuten vierde

Van Dijk boekt knappe ritzege in Ronde van Valencia; Van Vleuten vierde

De tweede etappe in de Ronde van Valencia is gewonnen door Ellen van Dijk. In de slotfase van de etappe wist ze samen met Soraya Paladin te ontsnappen uit het peloton, waarna ze haar medevluchtster de baas was in de eindsprint.

Waar de koplopers bij de mannen nog wel eens van bij de start willen vertrekken, is dit bij de vrouwen vaak niet het geval. Zo ook in deze etappe van de Ronde van Valencia, waar eigenlijk alleen Jeanne Korevaar (Liv Racing) een vluchtpoging ondernam in de eerste tientallen kilometers. In het middenrif zagen we plots grote namen aan het front verschijnen: Grace Brown, Elise Chabbey en Italiaans kampioene Elisa Longo Borghini ondernamen een poging en pakten zo'n 55 seconden voorgift.

Toch was het niet aan dit drietal besteed, want even later waren er vier nieuwe koploopsters te bewonderen. Onder hen één Nederlandse: de 20-jarige Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo). Zij werd vergezeld door Katarzyna Niewiadoma, Juliette Labous en Marie Le Net. Veel ruimte kregen ze echter niet, net als de vluchtpogingen die daarna werden ondernomen. Zo hadden we op dertig kilometer van de meet weer een groot peloton, waar alleen de winnares van de eerste etappe al even niet meer vooraan was te vinden. Wereldkampioene Eilisa Balsamo was al vroeg gelost, waardoor we op vrijdag een nieuwe leidster in het algemeen klassement zouden krijgen.

Van Dijk ontsnapt, toch geen massasprint?

De laatste dertig kilometer waren niet de moeilijkste in de etappe te noemen, waardoor het zomaar eens kon uitdraaien op een grote groepssprint. Toch ging het de gehele tijd nog licht op en af, waardoor er meerdere vluchtpogingen werden ondernomen. Dit keer was het de Nederlandse Ellen van Dijk die een gaatje sloeg en de Italiaanse Soraya Paladin met zich meekreeg. Met nog tien kilometer te gaan was hun voorsprong gegroeid tot ongeveer een minuut en zodoende was het de vraag of dit tweetal de massasprint kon ontregelen?

Achter het tweetal namen verschillende ploegen het initiatief om het gat te dichten, maar volgens de tijdswaarneming kwamen ze maar amper dichterbij. Op vier kilometer van de meet was er nog altijd een gat van veertig seconden te overbruggen, waardoor Van Dijk of Paladin zomaar een dubbeslag kon slaan. Met het ingaan van de laatste kilometer koos Van Dijk het wiel van haar concurrente, terwijl het peloton duidelijk te laat op gang was gekomen.

Van Dijk probeerde het vervolgens met wat kleine speldenprikjes en leek niet te vertrouwen op haar sprint. Ze kwam echter niet weg en zodoende mochten de twee zich opmaken voor een sprint om de ritzege. Van Dijk had intussen de leiding van de Italiaanse overgenomen, waardoor de Italiaanse een uitstekende uitgangspositie had. Met nog tweehonderd meter te gaan begonnen ze beiden aan hun sprint, waar Van Dijk toch nog knap stand wist te houden! Annemiek van Vleuten sprintte vanuit het peloton naar een vierde plaats.

Uitslag etappe 2 Ronde van Valencia voor vrouwen 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws