Van Vleuten met vertrouwen naar Tokio: 'Val in Rio de Janeiro heeft me geïnspireerd' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten met vertrouwen naar Tokio: 'Val in Rio de Janeiro heeft me geïnspireerd'

Van Vleuten met vertrouwen naar Tokio: 'Val in Rio de Janeiro heeft me geïnspireerd'

Annemiek van Vleuten gaat over twee weken van start als één van de twee topfavorietes bij de dameswegrace in Tokio. De renster van Movistar kijkt met veel vertrouwen uit naar de Spelen.

'Ik trek met zelfvertrouwen naar Tokio', laat Van Vleuten weten in een conversatie met de NOS. 'Ik heb er alles aan gedaan, mezelf optimaal voorbereid op de Olympische Spelen', aldus Van Vleuten, die La Course en de Giro Rosa oversloeg met het oog op Tokio.

Van Vleuten gaat niet per sé met revanchegevoelens naar de Spelen. In 2016 leek ze in Rio de Janeiro op weg naar de gouden plak, maar ze kwam toen hard ten val in de laatste afdaling en zag Anna van der Breggen winnen. 'In Tokio wordt het een totaal andere wedstrijd op een andere Olympische Spelen, maar het wordt hoe dan ook een uitdaging.'

Van Vleuten: 'Geen revanche voor Rio'

De goed klimmende Van Vleuten denkt nog vaak aan de val in Rio. 'Wat daar is gebeurd, heeft me geïnsprieerd tot de prestaties die ik erna heb behaald. Ik heb het negatieve weten om te zetten in realisatie dat ik kon winnen, wat me veel mooie dingen heeft gebracht in de periode erna. Vergeet niet dat ik daarna pas bergop ben gaan winnen, Rio was de eerste keer dat ik bergop iedereen loste. Het heeft een speciale plek in mijn hart.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws