Van Vleuten op avontuur in Colombia: 'Voelt alsof je wat high bent' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten op avontuur in Colombia: 'Voelt alsof je wat high bent'

Van Vleuten op avontuur in Colombia: 'Voelt alsof je wat high bent'

Over de trainingsuren van Annemiek van Vleuten raakt men kennelijk niet uitgepraat. Bij De Volkskrant vertelt de Nederlandse over haar tochten in Colombia. Uit haar woorden blijk dat niet alleen de geografische omstandigheden haar goed doen, maar ook het avontuur.

Vol lof spreekt ze over het land, dat ze als 'geniaal' omschrijft. Het is er warm genoeg om in een korte broek rond te fietsen en de wegen zijn perfect om rond de rijden. Ook met de veiligheid is niets mis. 'Daar was ik even bezorgd over, maar ik ben nog nooit afgesneden door auto's. Je moet alleen opletten voor verkeersremmers. Maar het is goed voor mijn skills om daar overheen te springen.'

Waar ze in Europa misschien wat moeite zou hebben om alle trainingskilometers zou maken, vliegen de uren naar eigen zeggen in Colombia voorbij. 'Ik ben geen controlfreak die alle denkbare gegevens noteert, maar ik profiteer nu eenmaal het meest van trainingen met volume. Die heb ik nodig om mijn lichaam te prikkelen.' Dat ze dat nu op hoogte doet, was in het begin wel even wennen: 'Het is een wat unheimisch gevoel, alsof je wat high bent.' Het is volgens haar nodig om net die paar extra procenten beter te worden: 'Het lijkt marginaal, maar het zijn percentages waarmee wedstrijden worden beslist.'

Van Vleuten: 'Olympische Spelen laagste niveau van afgelopen vier jaar'

Na haar trainingskamp zal de Olympische Spelen in Tokio één van haar doelen vormen. 'Natuurlijk een prachtig podium', vertelt ze, 'maar het niveau is het allerlaagste van alle wedstrijden in de afgelopen vier jaar.' Dat komt volgens haar doordat de beste landen maar maximaal vier deelnemers mogen afleveren: 'De meesten ken ik niet eens.' Ze acht zichzelf daarom zeker niet kansloos, ondanks het missen van een zware klim waarop het verschil gemaakt kan worden: 'Maar ik richt me toch meer op de tijdrit. Dan heb je alles in eigen hand.' (Foto: ProShots)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws