Van Vleuten traint weer mee bij de mannen, dit keer bij nieuwe ploeg Movistar Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten traint weer mee bij de mannen, dit keer bij nieuwe ploeg Movistar

Van Vleuten traint weer mee bij de mannen, dit keer bij nieuwe ploeg Movistar

Op de voorlopige kalender van Annemiek van Vleuten staat de eerste wedstrijd op 18 februari gepland in Valencia. Net als eerdere seizoenen traint ze in de voorbereiding mee met de mannen. Waar ze dat de voorgaande jaren bij de mannenploeg van Mitchelton-Scott deed, doet ze dat dit jaar bij haar nieuwe ploeg, Movistar Team.

Dat deed ze bij het trainingskamp van de ploeg in Almería, waar eerder op dinsdag bekend werd dat een andere nieuwkomer in de Spaanse ploeg, Miguel Ángel López, thuis moest blijven na een positieve coronatest. Wellicht dat er daardoor een plekje over was in één van de ploegen van de mannen, zoals op onderstaande foto's van de ploeg te zien is.

Van Vleuten kent vol programma in 2021

Het programma van Van Vleuten kent veel belangrijke wedstrijden. Ze begint op 18 februari met de Setmana Cuclista Valencia, die tot en met 21 februari duurt. Daarna maakt ze zich bij haar nieuwe ploeg op voor Omloop het Nieuwsblad (27 februari) en Strade Bianche (6 maart). Verder staan ook de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik op het programma in de eerste maanden. Later in het jaar liggen de grote doelen met La Course (27 juni), de Giro Rosa (2 juli - 11 juli) en natuurlijk de Olympische Spelen. Daar wil ze revanche nemen voor haar valpartij in 2016. Eerst is er de wegwedstrijd op 25 juli en later hoopt ze ook op eremetaal bij de individuele tijdrit op 28 juli.

Het programma op een rij:

18-21 februari: Ronde van Valencia
27 februari: Omloop Het Nieuwsblad
6 maart: Strade Bianche
4 april: Ronde van Vlaanderen
18 april: Amstel Gold Race
21 april: Waalse Pijl
25 april: Luik-Bastenaken-Luik
13 mei: Emekumeen Nafarroako Classics
14 mei: Navarro Classics
16 mei: Gran Premio Ciudad de Eibar
18 mei: Durango-Durango Emakumeen Saria
20-23 mei: Vuelta a Burgos
16 juni: NK Tijdrijden
19 juni: NK wegwielrennen
27 juni: La Course by le Tour de France
2-11 juli: Giro Rosa
25 juli: Olympische Spelen wegwedstrijd
28 juli: Olympische Spelen individuele tijdrit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws