Van Vleuten verraste onder meer Jumbo-Visma met door ploegleiders bekokstoofd plannetje Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten verraste onder meer Jumbo-Visma met door ploegleiders bekokstoofd plannetje

Van Vleuten verraste onder meer Jumbo-Visma met door ploegleiders bekokstoofd plannetje

Annemiek van Vleuten haalde maandag weer eens een stoot uit in de Giro Donne. In een beoogde rit voor spurters verraste ze het hele peloton, wat uiteindelijk veertig seconden tijdwinst opleverde ten opzichte van de concurrentie.

Op een punchy klimmetje in de voorfinale reed Van Vleuten plots weg van het peloton, waarna ze enkel Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) met zich meekreeg. De Italiaanse won uiteindelijk, maar Van Vleuten liep wel verder uit in het algemeen klassement.

Via haar social media blikt Van Vleuten terug op deze toch wel onverwachte dag. 'Ik houd ervan om agressief te koersen', begon ze. 'Dus toen de ploegleiders Jurgen Roelandts en Jorge Sanz het idee hadden om te verrassen met een finale, ging ik direct mee in dat plan. Enkel Longo Borghini kon mee, maar het is altijd goed om haar erbij te hebben in een aanval. Ik won de etappe dan wel niet, maar ben wel 44 secondes uitgelopen', klonk het trots.

'Het zat allemaal net niet mee' voor Jumbo-Visma en Vos

Eén van de ploegen die slachtoffer werd van de dadendrang van Van Vleuten, was Jumbo-Visma. Dat zag Marianne Vos en Fem van Empel op respectievelijk de vijfde en negende plek eindigen vanuit de achtervolgende groep. 'We wisten dat het moeilijk zou zijn om deze drie sterke rensters weer terug te halen. Het is erg zonde dat de ploegen in de achtervolgende groep niet goed samenwerkten. We wilden opnieuw sprinten met Marianne na haar tweede plaats, maar het zat allemaal net niet mee', stelde ploegleidster Carmen Small.

Van Empel kon in ieder geval leven met het resultaat, zo liet ze weten. '. Ik wilde gewoon eens de benen testen ten opzichte van de rest. Ik voelde me voor de rit wat misselijk. Het was vooral overleven, maar ik ben er aardig goed doorheen gekomen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws