Van Vleuten wint klimtijdrit Ceratizit Challenge met overmacht, Reusser blijft leider Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten wint klimtijdrit Ceratizit Challenge met overmacht, Reusser blijft leider

Van Vleuten wint klimtijdrit Ceratizit Challenge met overmacht, Reusser blijft leider

Annemiek van Vleuten heeft de klimtijdrit van de Ceratizit Challenge by La Vuelta ruim gewonnen. Marlen Reusser werd tweede op negentien seconde en wist daarmee de leiderstrui te behouden.

Na de verrassende overwinning van Reusser in de openingsrit van de Ceratizit Challenge, stond een hele korte klimtijdrit op het programma. Over een parcours van 7,5 kilometer was tijdritspecialiste Reusser wederom een van de kanshebbers, al moet ze sterk rekening houden met de beter klimmende rensters. De tijdrit begon met vier kilometer aan 6,5 procent. Daarna vlakte het even af, voordat de slotklim van 2,2 kilometer tot aan de finish gemiddeld zeven procent stijging kende.

Van der Breggen stelt teleur, Van Vleuten verpulvert tijden tot dan toe

Op het moeilijke parcours was het Leah Thomas die een knappe tijd neerzette. De ploeggenote van Van Vleuten bij Movistar deed 20.06 minuten over het parcours en reed daarmee bijna een halve minuut sneller dan de concurrentie. Anna van der Breggen reed geen goede tijd. De Nederlandse was de afgelopen koersen nog zoekende naar haar vorm en dat blijkt ook nu weer. De renster van SD Worx reed een tijd van 20.54, bijna vijftig seconden langzamer dan de tijd van de Amerikaanse.

Ashleigh Moolman-Pasio reed bij het tussenpunt een flink stuk sneller dan de concurrentie, maar verloor alles in het tweede gedeelte. De grote namen beten zich telkens stuk op de tijd van Thomas, die een prima tijd bleek neer te hebben gezet. Maar toen mocht Van Vleuten. De Nederlandse dook heel ver onder de gezette toptijden: 19.08 voor de olympische kampioene. Opmerkelijk is dat Van Vleuten vooral in het tweede deel heel veel tijd won op de concurrentie.

Rensters komen niet in de buurt van Van Vleuten, ook Reusser komt er niet aan te pas

In het vervolg wisten weinig rensters nog in de buurt te komen van Van Vleuten. Marta Cavalli (FDJ) verloor minder dan een halve minuut, terwijl Kristen Faulkner (TIBCO) bijna vijftig seconden verloor. Daarna was het wachten op Reusser (Alé BTC Ljubljana), de laatste renster die mocht starten en tevens de winnares van de zilveren medaille op de spelen. Zij gaf aan vermoeid te zijn na de Simac Ladies Tour, maar bij het tussenpunt op 3,5 kilometer zette ze een drie seconden snellere tijd neer dan Van Vleuten.

De Zwitserse, die de etappe met een voorsprong van 1.58 minuten begon op de 38-jarige, verloor in het tweede gedeelte van de tijdrit echter veel tijd. Zo sloot Van Vleuten de klimtijdrit af als winnaar. Reusser behield wel de leiding in het klassement, want zij verloor maar negentien seconden en eindigde als tweede.

Uitslag etappe 2 en klassementen Ceratizit Challenge by La Vuelta 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws