Vier op een rij: Van der Breggen wint wederom de Waalse Pijl met zege op Muur van Hoei Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vier op een rij: Van der Breggen wint wederom de Waalse Pijl met zege op Muur van Hoei

Vier op een rij: Van der Breggen wint wederom de Waalse Pijl met zege op Muur van Hoei

Anna van der Breggen heeft opnieuw de Waalse Pijl gewonnen. De Nederlandse was op de Muur van Hoei voor het vierde jaar op rij de sterkste.

Om 10.45 uur werd het startschot gegeven voor 118,5 kilometer koers in de Ardennen bij de vrouwen. Zoals wel vaker duurde het even voordat een eerste kopgroep ontstond. Meerdere rensters probeerden weg te komen, maar Boels-Dolmans en Team VIRTU Cycling hielden er een strak tempo op na. Doris Schweizer was de enige die het wel voor elkaar kreeg om een kloofje te slaan. Probleem: Ze was in haar eentje, maar kreeg wel 36 seconden van het peloton.

Toch moest de Zwitserse eraan geloven, want haar voorsprong op het pak breidde uit naar een ruime minuut. Vanuit dat peloton probeerden anderen daarom de oversteek te maken, terwijl er ook werd gevallen. Onder meer Jolien D'Hoore en Amanda Spratt lagen erbij. Van de rensters die vooraan probeerden bij Schweizer probeerden te komen, lukte het Ane Santesteban, Omer Shapira, Tereza Medvedova en Dalia Muccioli om een serieuze achtervolging op touw te zetten. Op 55 kilometer van de streep had het viertal de eenzame koploopster te pakken.

Na de eerste beklimming van de dag, de Cote d’Ereffe, kwam het peloton op een dikke minuut van de kopgroep boven. Medvedova was op dat moment al niet meer mee, waardoor er vier dames voorop bleven. Door het enorme tempo van CANYON//SRAM Racing werd de voorsprong teruggebracht naar vijftien tellen en enkele rensters die het achter het peloton lastig hadden.

Vlak voor de Cote de Cherave was iedereen weer bijeen, waardoor het gevecht op de steile stroken kon beginnen. Op de eerste doorkomst op de Muur van Hoei reden Janneke Ensing, Spratt, Megan Guarnier en Pauline Ferrand-Prévot als eerst over de finishlijn, met 25 seconden voor op de eerste achtervolgers met Anna van der Breggen. Die kloof vergrootte alleen maar naar veertig tellen op zestien kilometer, maar de Cote de Cherave bracht iedereen toch dichterbij elkaar voor de finale.

Pas op 500 meter van de finish werden de vier koplopers ingerekend en dus was het ieder voor zich op de Muur van Hoei. Op haar muur was het opnieuw Van der Breggen die de beslissende versnelling plaatste en zo haar vierde zege op rij boekte in de Waalse Pijl.

Uitslag:
1. Anna van der Breggen
2. Ashleigh Moolman +0.02
3. Megan Guarnier ''
4. Annemiek van Vleuten +0.06
5. Amanda Spratt +0.17
6. Shara Gillow +0.19
7. Sabrina Stultiens +0.22
8. Sofia Bertizzolo ''
9. Anastasia Iakovenko +0.25
10. Margarita Garcia +0.28

(foto: Boels-Dolmans)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws