Vollering dankt tijdritzege aan dubbele verkenning: 'Het was heel technisch' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering dankt tijdritzege aan dubbele verkenning: 'Het was heel technisch'

Vollering dankt tijdritzege aan dubbele verkenning: 'Het was heel technisch'

Demi Vollering wist op de derde dag van The Women's Tour hard toe te slaan. De Nederlandse van SD Worx was in de tijdrit meer dan een minuut sneller dan haar concurrentes, waardoor ze een voorschot nam op de eindoverwinning. Die goede prestatie dankte aan een uitstekende verkenning, zo vertelt ze na afloop van de koers in het flashinterview.

De rensters moesten woensdag een parcours van 16,6 kilometer afleggen rond Atherstone. Achter Vollering kwamen dertien rensters binnen dertig seconden van elkaar binnen, maar het was Vollering die duidelijk de sterkste was en uiteindelijk 1.04 minuut voorsprong over had op de nummer twee, Joscelin Lowden. 'Ik had het parcours al een keer bekeken op internet. Gisteren reden we een keer het rondje en we zagen dat het erg technisch was. Daarom gingen we vandaag nog een keer verkennen en ik denk dat dat de goede keuze was. Het was namelijk heel technisch, waardoor het belangrijk was om de bochten te kennen. Daarnaast was het ook goed om te weten waar je vol gas moest gaan, dus dat was mooi om te zien. Ik ben blij dat ik alles kon geven.'

Vollering greep door haar indrukwekkende tijdrit tevens de macht in het klassement. Daar verdedigt ze nu een voorsprong van iets meer dan één minuut op twee Franse rijdsters. Ploeg- en landgenote Amy Pieters bezit de vierde plaats, nadat ze gisteren nog de tweede etappe wist te winnen. Voor Vollering was het de derde overwinning van het seizoen, nadat ze eerder dit jaar ook al de beste was in Luik-Bastenaken-Luik en La Course. The Women's Tour kent na woensdag nog drie etappes, maar daar zitten geen hele zware dagen meer bij. Donderdag wordt de wedstrijd vervolgd met een etappe waarin alleen in de finale nog een kleine helling ligt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws