Vollering kon niet genieten van 'vermoeiende, beetje vervelende' dag in La Vuelta Femenina Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering kon niet genieten van 'vermoeiende, beetje vervelende' dag in La Vuelta Femenina

Vollering kon niet genieten van 'vermoeiende, beetje vervelende' dag in La Vuelta Femenina

Demi Vollering eindigde woensdag in de eerste groep van het Vuelta-peloton, maar kon na afloop niet echt genieten van de dag. De Zuid-Hollandse vond het waaierrijden - in tegenstelling tot Annemiek van Vleuten - maar niets.

'We hadden wel verwacht dat deze etappe zo zou verlopen. We hadden eigenlijk verwacht dat de strijd eerder zou beginnen, maar de wind waaide de eerste kilometers niet hard genoeg', reageerde Vollering. 'Toen ik Movistar naar voren zag komen, besefte ik dat er iets ging gebeuren, dus ik zei tegen Marlen en Niahm (Reusser en Fisher-Black, red.) dat ze met mij naar voren moesten gaan.

'Vanaf dat moment werd de groep steeds kleiner, gevecht na gevecht', stelde de Nederlandse. 'Ik ben erg blij dat we al onze klassementsrenners in de mix konden houden, maar ik heb niet zo genoten van de etappe. Het was zo vermoeiend en op een gegeven moment zelfs een beetje vervelend. Op een podium als dit moet je de hele dag volledig gefocust blijven, want als je achteraan in de groep zit, kun je worden blootgesteld aan de wind en vallen. Die focus behouden is soms moeilijk.'

SD Worx tevreden met resultaat in Vuelta

Qua uitslag was ze dan weer wel tevreden. 'Het is een mooi resultaat voor ons geweest, met drie van ons in de kopgroep. De meeste klassementsrenners waren er ook, dus voor ons verandert er niet zo veel aan de situatie. Het verandert meer voor degenen die de juiste slag hebben gemist, zoals het Trek-Segafredo-team. Ik weet zeker dat het een zware dag voor ze is geweest.'

Ploeggenote Reusser sprak eenzelfde soort woorden uit. 'De hele dag was het echt vol gas waaiers rijden. Ik ben vooral trots op Niamh, ze is één van de lichtste renners in het peloton en ik denk dat ze meer meedeed was dan ik. Dat was echt indrukwekkend!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws