Vos wint ongelofelijk rappe Vuelta-rit: 'Plots ging de knop om en was het get ready for the action' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos wint ongelofelijk rappe Vuelta-rit: 'Plots ging de knop om en was het get ready for the action'

Vos wint ongelofelijk rappe Vuelta-rit: 'Plots ging de knop om en was het get ready for the action'

Na winst met haar Team Jumbo-Visma in de ploegentijdrit op dag één en een tweede plek in de tweede rit was het in de derde etappe opnieuw feest voor Marianne Vos: in de rode leiderstrui snelde ze na een ziedende rit naar de overwinning.

De Brabantse kon haar geluk na afloop uiteraard niet op in het flashinterview. 'Ik voel me op dit moment heel gelukkig', was het eerste wat ze uitbracht. 'Dinsdag zaten we er al niet ver vanaf, en we wisten dat deze etappe een nieuwe kans voor ons zou zijn. Met de wind was het wel een zware etappe, het was constant een kwestie van in positie zitten en daar ook blijven.'

Voor Jumbo-Visma is deze Vuelta alvast goed geslaagd, geeft ook Vos aan. 'Ik ben heel dankbaar richting mijn ploeggenootjes, het is dankzij hen dat ik het af heb kunnen ronden. Ze hebben er de hele dag voor gezorgd dat ik in positie zat.'

Vos zag de knop in het peloton plots omgaan

Dat ging niet vanzelf, daar de derde rit van de Vuelta voor vrouwen een heuse waaierslag aan hoge snelheden was. 'We waren daar heel goed op voorbereid, maar je moet dan nog wel de focus behouden. In het begin ging het eigenlijk heel relaxed, er was weinig aan de hand in het peloton. Maar plots gaat de knop om en is het get ready for the action', lachte de Nederlandse.

'Vanaf dat moment was het een hogesnelheidskoers, waarin je constant voorin moest blijven. Gelukkig wisten we het af te ronden', concludeerde een tevreden Vos. 'We gaan hier wel even van genieten. De ploegentijdrit winnen was natuurlijk al heel mooi en nu hebben we nog een rit, daar mogen we best even bij stilstaan. Daarna focussen we ons weer op de dagen die gaan komen in deze Vuelta', sloot Vos af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws