Vollering over niet rijden na lek Van Vleuten: 'Ze gaat haar inspanningen voelen richting het einde' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering over niet rijden na lek Van Vleuten: 'Ze gaat haar inspanningen voelen richting het einde'

Vollering over niet rijden na lek Van Vleuten: 'Ze gaat haar inspanningen voelen richting het einde'

Wielercommentator Roxanne Knetemann was stellig bij de NOS: ze begreep niet waarom SD Worx niet de handschoen oppakte na een lekke band van concurrentes Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borhini in de vierde etappe van de Tour de France Femmes. Kopvrouw Demi Vollering gaf na afloop tekst en uitleg.

Vollering was uiteraard vooral blij met de overwinning van haar ploeggenote Marlen Reusser. 'Zij heeft dit heel erg verdiend, ze werkt altijd zo hard voor de ploeg', gaf de renster van SD Worx aan. 'Ikzelf heb genoten, vond het heel leuk. Ik houd wel van die chaos en ik vind op gravel koersen leuk. Daarbij is ons team er goed in, dus daar kon ik wel van genieten.'

De Nederlandse stak de loftrompet af voor haar ploeggenote Reusser, uit Zwitserland. 'Ze deed het al de hele tijd zo goed, ze hield de kopvrouwen constant veilig. Ik en Aisleigh (Moolman-Pasio, red.) reden de hele tijd samen, het voelde de hele dag alsof we de controle over de wedstrijd hadden', geeft ze al haar ploeggenotes een compliment na de etappe over gravelwegen.

Vollering: 'Van Vleuten heeft al flinke inspanningen moeten leveren'

Dan het moment Van Vleuten/Longo Borghini, waar ze bij SD Worx niet van profiteerden. 'We hadden het te laat door', legt Vollering uit. 'Lotte (Kopecky, red.) zei het tegen me en vanuit de auto kunnen ze ook niet alles zien. Toen ik het eenmaal hoorde en omkeek, zat Annemiek er al weer bij. Ze heeft de afgelopen dagen flinke inspanningen moeten leveren en dat gaat ze nog wel voelen richting het einde.'

'Als we waren gaan rijden, dan had de rest naar ons gekeken', gaat Vollering verder bij de NOS. 'En dan was ze waarschijnlijk ook nog teruggekomen, Annemiek kennende. Nu hebben we een mooie wedstrijd gereden en daar gaan we lekker van genieten', sluit een zichtbaar gelukkige Vollering, die nu zesde staat, het interview af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws