Vollering royaal omringd in eerste waaier, Vos juist niet: 'Maar na het harde werk wil je het dan afmaken' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering royaal omringd in eerste waaier, Vos juist niet: 'Maar na het harde werk wil je het dan afmaken'

Vollering royaal omringd in eerste waaier, Vos juist niet: 'Maar na het harde werk wil je het dan afmaken'

Het was een uitstekende dag voor de Nederlandse dames in de Vuelta Femenina. En dan met name voor de groene én de rode trui. Demi Vollering en Marianne Vos kwamen alert in de voorste waaier terecht nadat de wind een rol ging spelen in de zevende etappe van de Spaanse grote ronde. Vos won de rit, Vollering behield met gemak haar rode trui. Na afloop keken beide dames dan ook tevreden terug op hun dag.

Om te beginnen met Vos. De Brabantse koos het goede moment om uit het wiel van Elisa Longo Borghini te vertrekken en sprintte eigenlijk probleemloos naar de zege. 'We wilden vandaag heel graag voor de ritzege gaan. Dat is de reden dat de ploeg de hele dag het peloton controleerde. En als ze zoveel werk verzetten, wil je natuurlijk proberen het af te maken. Riejanne Markus en ik zaten met z'n tweeën toen de waaiers begonnen. Dat was een goede situatie, maar natuurlijk ook een beetje moeilijk te controleren. Het was een beetje stressvol, maar toen we de laatste kilometer ingingen, probeerden we gewoon in de best mogelijke positie te blijven en ervoor te gaan', was haar reactie na afloop.

Vollering kijkt uit naar laatste rit om karwei in Vuelta af te maken

Vollering was eveneens bij de pinken toen de wind een rol ging spelen. Dat was nog niet zo makkelijk, vertelde ze afloop in het flash interview. 'Het was belangrijk om niet in slaap te vallen, omdat de wind op elk moment kon veranderen en dingen uit elkaar kon scheuren. Toen de waaiers plaatsvonden, werd ik omringd door veel teamgenoten. Vanaf dat moment moest ik gefocust blijven omdat het steeds moeilijker werd om vooraan te blijven. Toen we eenmaal veilig waren in het algemeen klassement, wat vandaag het hoofddoel was, begonnen we te werken aan het sprinten met Blanka. Morgen is een etappe die mij ligt. Ik kan mijn concurrentes niet onderschatten, het zal zwaar worden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news