Vollering won eindelijk in Nederlands truitje: 'Maar de rode trui van de Vuelta is ook mooi' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering won eindelijk in Nederlands truitje: 'Maar de rode trui van de Vuelta is ook mooi'

Vollering won eindelijk in Nederlands truitje: 'Maar de rode trui van de Vuelta is ook mooi'

Demi Vollering slaagde er donderdag dan eindelijk in om haar eerste seizoenszege te behalen. De Nederlandse van SD Worx-Protime rekende in een bergetappe van de Vuelta voor vrouwen af met de concurrentie, waarmee er toch wel een last van haar schouders viel. 'Eindelijk heb ik die zege!', klonk het na afloop uit de mond van Vollering.

'Ik voelde me al het gehele seizoen heel sterk, maar kon tot dusver nog geen zege boeken', aldus de winnares. 'Ik stond meermaals op het podium, maar de overwinning duurde nog lang. Ik ben blij dat het nu eindelijk raak is. Afgelopen jaar had ik deze prachtige Nederlandse kampioenentrui al, maar toen kon ik er nog niet in winnen omdat ik de trui als leidster van de UCI Women's World Tour droeg.'

'Het was mijn ambitie om tenminste één zege in deze mooie trui te behalen, dus ik ben heel blij dat het nu gelukt is', duidt Vollering, die haar tricot wel direct om moet ruilen. Ze is namelijk ook koploopster van het algemeen klassement na haar zege. 'Die ziet er gelukkig ook mooi uit, dus ik zou het graag dragen tot het absolute einde van deze Vuelta voor vrouwen.'

Vollering had slotklim zwaarder verwacht

Vollering hield de concurrentie knap af. 'Het was een vrij rustige etappe, dus zo hard ging het eigenlijk niet. Ik voelde mijzelf heel goed en met de ploeg focusten we erop dat ik in een goede positie aan de klim kon beginnen. Eigenlijk had ik de laatste beklimming wat zwaarder verwacht, want het zag er steil en lang uit online', vervolgde ze.

'Ik begon tempo te maken en ik had het idee dat Elisa Longo Borghini het lastig had in mijn wiel, dus toen besloot ik ales te geven om tijd te pakken. Dat pakte goed uit en ik hoop dat het meer biedt voor de komende dagen', aldus Vollering.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws