Team SD Worx wint nu ook met Bredewold in Volta Limburg Classic, Van Empel toont zicht bij rentree op de weg Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Team SD Worx wint nu ook met Bredewold in Volta Limburg Classic, Van Empel toont zicht bij rentree op de weg

Team SD Worx wint nu ook met Bredewold in Volta Limburg Classic, Van Empel toont zicht bij rentree op de weg

Mischa Bredewold heeft de Volta Limburg Classic in helse weersomstandigheden gewonnen. De Nederlandse rondde een dominante prestatie van Team SD Worx af met een knappe solo. Fem van Empel toonde zich in haar eerste wegwedstrijd van het seizoen, maar was niet opgewassen tegen het overtal van Team SD Worx.

Door de Ronde van Vlaanderen een dag later, stonden er in de Volta Limburg Classic geen al te grote namen aan de start van de Limburgse ééndagswedstrijd. De bekendste naam op de deelnemerslijst was misschien wel wereldkampioene veldrijden Fem van Empel. De Nederlandse reed haar wegwedstrijd van het seizoen en had er duidelijk zin in, zo getuige haar aanval op de Moerslag. Van Empel geraakte echter niet weg.

Veruit de sterkste ploeg in koers was Team SD Worx en dat lieten ze ook zien. Anna Shackley en Femke Markus reden met hun tweetjes weg en fietsten - naar het voorbeeld van Wout van Aert en Christophe Laporte in Gent-Wevelgem - al snel een minuut bij elkaar. In het peloton gaf die andere grote ploeg Jumbo-Visma zich nog niet gewonnen en zo kwam het peloton plots heel dichtbij.

Net op het moment dat we een hergroepering kregen, versnelde Bredewold. De Nederlandse fietste al snel een mooie voorsprong bij elkaar. In de achtervolging sprong haar ploeggenote Lonneke Uneken op het wiel van Noëlle Rüetschi, in het peloton was de samenwerking zoek. Bredewold reed onbedreigd naar de zege. Uneken maakte er voor Team SD Worx een één-tweetje van, Rüetschi werd derde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws