Vooraf bezorgde Brand hekelt UCI na afloop: 'Boel in de steek gelaten' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vooraf bezorgde Brand hekelt UCI na afloop: 'Boel in de steek gelaten'

Vooraf bezorgde Brand hekelt UCI na afloop: 'Boel in de steek gelaten'

Lucinda Brand vindt het vreemd dat niemand van de UCI aanwezig was bij de eerste vrouwenkoers na de coronaperiode. De Emakumeen Nafarroako Klasikoa ging donderdag van start, uiteindelijk met de broodnodige maatregelen.

Brand had zich als één van de vele bezorgde rensters uit het peloton al voor de start bezorgd uitgesproken over de koers in Spanje. ‘In eerste instantie leek het erop dat de organisatie niet kon verklaren of rensters wel of niet getest waren’, vertelde Brand aan het AD. ‘De zaken waar de UCI om heeft gevraagd, bleken niet zo te gaan. Zoals voor iedere ploeg een eigen verdieping of vleugel in een hotel. Daarbij kwamen dus de geruchten dat ploegen niet getest waren. Dan ga je toch twijfelen, hoe graag je hier ook wilt rijden.'

Brand: 'Organisatie heeft echt wel goed z'n best gedaan'

Uiteindelijk nam de wedstrijdorganisatie het heft in handen. Alle rensters die niet konden aantonen dat ze waren getest, mochten niet starten. CCC-Liv van Marianne Vos had zich toen al teruggetrokken uit de race, vanwege de vrees voor het coronavirus. In hetzelfde AD stelt Brand een dag na de race dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht kwam. 'Uiteindelijk denk ik dat de organisatie echt wel heel goed z'n best heeft gedaan, hier. Alles zo veilig mogelijk gemaakt en best wel goed georganiseerd ook.'

Maar waar was de UCI? 'Ik denk wel dat de UCI de boel een beetje in de steek heeft gelaten. De eerste internationale vrouwenkoers en dan is er van de UCI niemand aanwezig. Dan leg je het toch weer bij de organisatie en het peloton neer. Gelukkig dat wij het met de grote ploegen en de organisatie goed opgepakt hebben.' (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws