Voorbeschouwing Trofeo Alfredo Binda 2023 | Tandem Van Anrooij-Balsamo tegen getergde Faulkner en teruggekeerde Vos Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Voorbeschouwing Trofeo Alfredo Binda 2023 | Tandem Van Anrooij-Balsamo tegen getergde Faulkner en teruggekeerde Vos

Voorbeschouwing Trofeo Alfredo Binda 2023 | Tandem Van Anrooij-Balsamo tegen getergde Faulkner en teruggekeerde Vos

Geen Milaan-Sanremo voor de dames, maar wel de Trofeo Alfredo Binda. Qua belang staat deze gelijk aan Sanremo voor de mannen, daar het een wedstrijd van de WorldTour is. Toch zal het qua statuur anders aanvoelen, maar dat deert ons bij In de Leiderstrui niet: wij blikken even goed vooruit!

Praktische informatie Trofeo Alfredo Binda 2023

  • Zondag 19 maart 2023
  • Maccagno - Cittiglio (139 km)
  • Deelneemsters
  • Klassering: WWT

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie
Laatste winnaressen Trofeo Alfredo Binda 

2022 Elisa Balsamo
2021 Elisa Longo Borghini
2020 Niet verreden
2019 Marianne Vos
2018 Kasia Niewiadoma
2017 Coryn Labecki
2016 Lizzie Deignan
2015 Lizzie Deignan
2014 Emma Johansson
2013 Elisa Longo Borghini

Parcours, weer en tijden Trofeo Alfredo Binda 2023

We zijn in Italië, dus zijn er altijd wel wat hoogtemeters te bekennen onderweg. Dat is in deze editie van de Trofeo Alfredo Binda niet anders; vanuit startplaats Maccagno con Pino e Vedasca zijn de eerste dertig kilometer nog zo goed als vlak, maar daarna begint het gestaag op en af te lopen.

Na 68 kilometer komen de dames op het plaatselijke parcours aan, dat in totaal vier keer verreden moet worden. Scherprechters hierin zijn de Casale-klim van 800 meter aan zeven procent en de Orino, die 2,6 kilometer lang is en aan vijf procent gemiddeld omhoog loopt. Redelijke heuvels dus, al hebben we vorig jaar gezien dat ook snelle vrouwen als Elisa Balsamo dit aan moeten kunnen. Finishen doen we in Cittiglio, waar het licht naar beneden loopt.

Voorbeschouwing Trofeo Alfredo Binda 2023 | Tandem Van Anrooij-Balsamo tegen getergde Faulkner en teruggekeerde Vos

Weer
Rond de vijftien graden Celsius, bewolkt en amper wind. Prima omstandigheden, toch?

Tijden
Start: 12.10 uur
Finish: 15.52 uur

Favorieten Trofeo Alfredo Binda 2023

De deelnemerslijst is nog verre van compleet. Onderstaande lijst kan dus nog worden aangepast.

Er staan een hele hoop goede rensters aan de start, te beginnen bij Trek-Segafredo. Daar ontbreekt Elisa Longo Borgini door corona, maar is Elisa Balsamo in prima vorm. De resultaten ontbraken nog wel in het eendagswerk, maar de heuveltjes in Italië zou ze aan moeten kunnen, net als toen ze won in 2022, om het vervolgens af te maken in een sprintje. Trek rekent verder op de grillen van Shirin van Anrooij, die na Nokere Koerse haar tweede race van het seizoen rijdt, en ervaren rot Amanda Spratt.

Ook bij CERATIZIT-WNT Pro Cycling staan er enkele mooi namen op de lijst. Arianna Fidanza won dit jaar al de Clasica de Almeria en werd vierde in Omloop van het Hageland. Ploeggenote en landgenote Alice Maria Arzuffi is ook dik in orde en vindt in de Trofeo Binda een race die haar met de kortere klimmetjes wat beter ligt dan bijvoorbeeld Strade Bianche.

Kijken we naar de echte klimsters, dan is namens Team DSM de sterke Juliette Labous van de partij. De Française krijgt, als de klimmers het écht zwaar gaan maken, onder meer te maken met Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing), Mavi Garcia (Liv Racing TeqFind) en natuurlijk Kristen Faulkner van Team Jayco-AlUla. De Amerikaanse werd na een ongelofelijk sterke Strade gediskwalificeerd en verloor zo haar derde plek. In de Trofeo Binda zal ze wel wat revanchegevoelens hebben.

Andere favorieten? Silvia Persico van UAE is het jaar sterk begonnen, al kon ze in Strade Bianche nog geen potten breken. Bij Jayco-AlUla is dit ook wel werk voor Ane Santesteban. Ook noemen we Marianne Vos bij Jumbo-Visma, al moeten we wel zeggen dat zij na een operatie pas haar eerste koers van 2023 rijdt. Mogen we dan meteen een zege verwachten?

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten om Trofeo Alfredo Binda te winnen?

Topfavoriete: Elisa Balsamo (Trek-Segafredo)

Schaduwfavorieten: Kristen Faulkner (Jayco-AlUla), Katarzyna Niewiadoma (Canyon/SRAM) en Juliette Labous (DSM)
Longshots: Marianne Vos (Jumbo-Visma), Silvia Persico (UAE), Arianna Fidanza (Cerarizit) en Shirin van Anrooij (Trek)

TV Trofeo Alfredo Binda 2023

Helaas: zondag geen livebeelden in Nederland. In de Leiderstrui is er uiteraard wel met een uitgebreid wedstrijdverslag en de laatste reacties.

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws