Vos moet bikkelen na burn-out: 'Als ik eraf word gereden, moet ik volgende keer maar beter zijn' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos moet bikkelen na burn-out: 'Als ik eraf word gereden, moet ik volgende keer maar beter zijn'

Vos moet bikkelen na burn-out: 'Als ik eraf word gereden, moet ik volgende keer maar beter zijn'

Marianne Vos. De naam zegt alleen al genoeg. Ze won alles, was ongenaakbaar en onverslaanbaar, tot ze in 2015 een burn-out kreeg. De zeges werden steeds minder, mede dankzij de groeiende concurrentie. Zaterdag staat ze in Hoogerheide aan de start van het NK. In de hoop een nieuw hoofdstuk te beginnen.

‘Het is een rondje dat uitnodigt om aan te vallen. Dat vind ik leuk’, zegt Vos tegen De Volkskrant over het NK, waar ze probeert haar definitieve comeback te maken. ‘Soms kan ik het bijna grijpen, maar dan volgt een terugslag en moet ik opnieuw beginnen. Maar ik weet waar ik naartoe wil. Daar haal ik mijn motivatie uit.’

Het overtraind zijn zorgt ervoor dat ze niet meer op haar lichaam kan vertrouwen. ‘Mijn conditionele basis is flinterdun. Er hoeft maar iets te gebeuren of ik ben weer teruggeworpen. Maar fit zijn hoort bij topsport, daar wil ik me niet achter verschuilen.’ Dat ze haar troon is kwijtgeraakt interesseert Vos niet. ‘Dat is juist mooi. Dit is toch veel beter dan dat iedereen zegt: Vos wint toch wel?’

Intussen blijft Vos hard werken om terug te komen aan de absolute top. ‘Ik wil er het maximale uit halen. Als ik eraf word gereden, moet ik maar zorgen dat ik volgende keer beter ben. Als ik nu win, is het écht waardevol.’ De veelwinnares van weleer heeft er vertrouwen in dat het goed komt. ‘Als ik daar niet in zou geloven, zou ik ook niet op hoogtestage zijn geweest.’ (Foto: WaowDeals)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws