Vos tevreden met geel en groen in haar bezit: 'Gravel is heel mooi als je voorin zit' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos tevreden met geel en groen in haar bezit: 'Gravel is heel mooi als je voorin zit'

Vos tevreden met geel en groen in haar bezit: 'Gravel is heel mooi als je voorin zit'

Marianne Vos wist in de vierde etappe van de Tour de France Femmes vrij simpel de gele trui te behouden. De Brabantse verstevigde daarnaast haar leiding in het puntenklassement. 'Maar dat is tot nu toe niet het doel geweest.'

'Het was een goede dag. Als je terugkijkt: we zijn veilig gebleven en hebben goed standgehouden', doelt ze bij de NOS op het werk van haar ploeg Jumbo-Visma. 'Toen Marlen Reusser ging, wist ik vrij snel dat ze heel sterk was. Het was moeilijk om overal voor te gaan en dat ik geel behoud, is al heel mooi', klinkt het tevreden.

Vos: 'Gravel is mooi als je voorin zit'

Vos heeft zichzelf goed vermaakt op de grindwegen. 'Gravel is heel mooi als je voorin zit, maar minder mooi als je achterin zit. Ik heb heel veel plezier gehad en er was veel publiek. Daarbij ben ik mooi uit de wind gehouden door de ploeg, dus ik heb genoten', stelt de parttime crosser.

Ook verstevigde Vos met een ferme eindspurt haar leiding in de strijd om de groene trui. 'Ik heb wat punten gepakt voor groen, maar dat is tot nu toe niet het hoofddoel geweest', houdt ze wat dat betreft alles open bij het afsluiten van haar flashinterview.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws