Wát een comeback! Zeventien maanden na laatste koers schiet Ellen van Dijk direct raak bij comeback Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wát een comeback! Zeventien maanden na laatste koers schiet Ellen van Dijk direct raak bij comeback

Wát een comeback! Zeventien maanden na laatste koers schiet Ellen van Dijk direct raak bij comeback

Vrijdag was het dan eindelijk zover: de terugkeer van Ellen van Dijk in het vrouwenpeloton. De 37-jarige renster van Lidl-Trek was nog maar vijf maanden geleden bevallen van haar zoon Faas (haar laatste koers reed ze anderhalf jaar geleden), maar stond dus alweer vrij snel aan het vertrek van een wedstrijd. Dat was de Vuelta Extremadura, een 2.2-race in Spanje. En wat een comeback was dat!

Zondagmiddag wist de Nederlandse de individuele tijdrit - dat onderdeel waar ze o zo goed in is - in en rondom Zafra naar zich toe te trekken. Ze was in de zeventien kilometer lange chrono liefst zeventien seconden sneller dan haar ploeggenote Brodie Chapman. Chapeau, Ellen!

'We hebben deze race uitgekozen als mijn comebackkoers, omdat er een mooie tijdrit in zit, dus dat is mijn belangrijkste doel van deze drie dagen', beschouwde de goedlachse dame uit Harmelen eerder al voor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws