Ellen van Dijk maakt in maart vijf maanden na bevalling wederoptreden: 'Niveau hoger dan ik had gehoopt' Wielrennen
Wielrennen

Ellen van Dijk maakt in maart vijf maanden na bevalling wederoptreden: 'Niveau hoger dan ik had gehoopt'

Ellen van Dijk maakt in maart vijf maanden na bevalling wederoptreden: 'Niveau hoger dan ik had gehoopt'

Ex-werelduurrecordhoudster Ellen van Dijk is nog maar twee maanden geleden bevallen van haar zoon Faas, maar de intussen 36-jarige renster van Lidl-Trek kondigde vrijdagmiddag haar comebackwedstrijd aan op X. Dat zal de Vuelta Extremadura zijn, die op 8 maart 2024 van start gaat.

'Mijn trainingsniveau is hoger dan ik gehoopt had na de bevalling, waardoor we besloten hebben dat ik op 8 maart in de Vuelta Extremadura terugkeer in het peloton', schrijft Van Dijk, die uitkijkt naar de Spaanse koers.

De wereldkampioene tijdrijden van 2021 beviel op 4 oktober van haar zoontje Faas en mikt in 2024 op de Olympische Spelen op de tijdrit, maar wil ook het werelduurrecord terugpakken, dat ze dit jaar kwijtraakte aan Vittoria Bussi uit Italië. Zij reed als eerste vrouw een uur lang aan meer dan vijftig per uur, iets wat Van Dijk ook wel wat lijkt. 'Tijdens tijdritten zet ik haar meestal op een minuut of drie. Dat ik het record nog een keer aanval, sluit ik niet uit. Na de bevalling heb ik immers een nog hogere pijngrens. Al viel het in Zwitserland niet mee om 197 rondjes van 250 meter lang naar de zwarte lijn te moeten staren. Op een hooggelegen baan kan ik misschien ook meer dan 50 kilometer halen', vertelde ze begin december aan AD.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws