Wereldkampioene Balsamo komt er niet aan te pas: 'De benen waren niet zo goed' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wereldkampioene Balsamo komt er niet aan te pas: 'De benen waren niet zo goed'

Wereldkampioene Balsamo komt er niet aan te pas: 'De benen waren niet zo goed'

Elisa Balsamo was in de eerste etappe van de Tour de France Femmes niet opgewassen tegen het Nederlandse geweld. De Italiaanse werd zevende op de Champs-Elysées, nadat ze niet echt aan sprinten toekwam.

Ellen van Dijk deed een geweldige kopbeurt bij het ingaan van de laatste kilometer, maar haar sprinter Balsamo (Trek-Segafredo) wist dit niet af te ronden. 'We probeerden een goede lead-out op poten te zetten', gaf Balsamo na afloop aan via de socials van de ploeg.

'Maar we verloren elkaar wat, waarna ik compleet ingesloten zat', gaat ze verder. 'Ik probeerde nog te sprinten, maar was te ver achterop geraakt. Daarbij waren de benen niet zo goed. We proberen het maandag opnieuw', doelt ze op de volgende sprintrit.

Balsamo hoopt op succes in Tour de France Femmes

'Ik ben teleurgesteld, maar het is pas de eerste etappe', houdt Balsamo de moed erin. 'We hebben een sterke ploeg, zijn gemotiveerd en kunnen verschillende scenario's proberen deze week. We vechten tot het bittere eind.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws